Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Vízellátást érintő munkálatok az Irhás árok területén

Újbuda   |   2021, október 18 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Vízművek Zrt. Irhás árok területének ivóvíz-szolgáltatásában meghatározó szerepet betöltő gépház felújítását végzi.

A munkálatok 2021. október 19-én 8.00 órától várhatóan 12.30-ig vízhiányt okoznak a Moha utca – Magasúti lejtő – Adorján út – Adorján köz – Irhás árok – Varjúháj utca – Ördögorom lejtő – Kismákfa utca – Nagymákfa utca, valamint az Irhás árok – Lidérc utca – Ördögszikla köz – Sün utca – Kikerics utca – Hörcsög utca – Futrinka utca által határolt területen.

Társaságunk a járványhelyzetre való tekintettel is mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan felújítási-karbantartási munkák, melyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné. Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gépházak rekonstrukciója. Természetesen ezeknek a munkálatoknak a során is igyekszünk a lehetőségekhez mérten a szolgáltatás folyamatosságát fenntartani. Minden tervezett karbantartási vagy rekonstrukciós munka esetében gondos mérlegelést követően, még fokozottabb előkészítéssel és figyelemmel járunk el annak érdekében, hogy a vírus miatt az eddigieknél is jobban felértékelődött, a fertőzés terjedésének megakadályozásában kulcsfontosságú ivóvíz zavartalanul rendelkezésére álljon minden fogyasztónknak.

Köszönjük a kerület lakosainak türelmét és megértését!

A tervezett munkálatok elvégzése hosszú távon biztosítja a kerület lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.