Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. péntek, Hella

Víz világnapja a TATA Consultancy Services-nél

Újbuda   |   2015, április 20 - 11:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

A víz világnapjához kapcsolódan szervezett kampányt március 23-i kezdettel a TATA Consultancy Services (TCS). Fő attrakciójuk a dunai halfaunát bemutató akváriumok kiállítása volt.

Összesen 1000 liternyi vízben, 4 akváriumban mutattak be 10 halfajt a TATA Consultancy Services (TCS) munkatársai, kisebb akváriumokban pedig a vízszennyezés hatásait és az invazív fajokat szemlélhették az irodaházak dolgozóinak.

A TCS fokozott figyelmet fordít a felnövekvő generáció nevelésére, így Újbuda óvodáiból mintegy 200 gyereket láttak vendégül a kiállításon. Március 30-án az őshonos halakat (köztük néhány kecsegét) a Kopaszi-gátnál – a XI. kerületi polgármesteri hivatal képviseletével közösen – a cég vezetősége és önkéntesei szabadon engedték a Dunába. A programsorozatot a Dél-Pesti szennyvíztisztító telep látogatása zárta.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.