Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Vivicittá: virtuális lesz a városvédő futás

Újbuda   |   2020, június 8 - 16:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezen a hétvégén rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a Vivicittá városvédő futást. A rendezvényt nem a megszokott módon, hanem virtuálisan tartják meg, a távokat péntektől vasárnap éjfélig teljesíthetik a futni vágyók.

Az 1986-ban életre hívott tömegsport-rendezvény Magyarország második legnagyobb futóversenyévé nőtte ki magát, az elmúlt időszakban 80 országból 30 ezer résztvevője volt, ám ilyen nagyszabású rendezvény megtartására a koronavírus-járvány ezúttal ad lehetőséget. A BSI idén úgy döntött, hogy virtuális formában szervezi meg az eredetileg áprilisra kiírt eseményt, vagyis a futás valóságos lesz, a távok három napon át bármikor és bárhol teljesíthetőek.
A versenyen a leghosszabb táv a félmaraton, melyet egyéni mellett párban és hármasban is le lehet futni. Lehet még választanai a 10 kilométeres Vivicittá, az 5 kilométeres Midicittá és a 2,5 kilométeres Minicittá távok közül. A csapatok 10, 7 vagy 2,5 kilométeres távokat teljesíthetnek. Az 1000 méteres Virtuális SUHANJ! futam pedig egy speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért.
A nevezési díjból 500 forinttal jótékonysági célt támogatnak a résztvevők, választhatnak a Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány közül.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.