Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Visszaáll az ügyfélfogadási rend a kormányhivatalokban

Újbuda   |   2020, június 12 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A veszélyhelyzet ideje alatt bevezetett korlátozó intézkedések megszűnnek, fokozatosan visszaáll az ügyfélfogadási rend a kormányablakoknál, a Központi Okmányirodában, valamint a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain.

Budapest Főváros Kormányhivatala újra a veszélyhelyzetet megelőző ügyfélfogadási rend szerint fogadja az ügyfeleket, a kormányablakokban és kormányhivatalokban országszerte korlátozások nélkül lehet ügyet intézni. Szerdánként azonban csak 16 óráig vannak nyitva.

Mindenütt lehet sorszámot húzni, azonban továbbra is javasolják az előzetes időpontfoglalást és az online ügyintézés igénybevételét.
Kérik a megfelelő óvintézkedések betartását, azaz az ügyfélterekben továbbra is arcot és orrot eltakaró maszkban, egymástól 1,5–2 méterres távolságban lehet tartózkodni.

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye szerint a legtöbb ügy otthonról, számítógép segítségével is intézhető a megújult magyarorszag.hu oldalon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.