Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Világnapot ünnepeltek a Fraknó utcai idősek

Újbuda   |   2014, október 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Versekkel és dalokkal készültek a Fraknó utcai Idősek Háza lakói az Idősek Világnapjára rendezett házi ünnepségre.

A 71 tartós és 14 átmeneti férőhellyel rendelkező Idősek Háza hosszú évek óta ad helyet a szépkorúaknak, akiket idén a Nemes Nagy Ágnes művészeti szakközépiskola színháztagozata is szórakoztatott.

Az ünnepnapra Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester is ellátogatott. A kerület vezetője beszédében az időseket segítő 60plusz program előnyeiről és a szépkorúak megbecsüléséről beszélt.

Az intézmény igazgatója, Cseriné Demény Annamária elmondta, az idősgondozó idén ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját, így az intézmény egész évben szervez jubileumi programokat. Az idősek házának tartós bentlakásos férőhelyein jelenleg 71 fő osztozik, számukra teljes ellátást és szabadidős programokat biztosít az otthon.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.