Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Világhír bakelit szemüvegkeretekkel

Újbuda   |   2015, március 24 - 11:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Spin-off Klub – Újbuda hallgatói vállalkozói Klubjának legutóbbi vendége Tipton Zakariás, azaz Zack volt. A bakelitből készült szemüvegkereteivel világhírűvé vált dizájner arról mesélt, hogyan építette fel az elmúlt tíz év alatt vállalkozását.

Zack szemüvegeit többek között Elton John és Flo Rida is hordja. Az Amerikában felnőtt, aztán hazatelepült Zack szerint az, hogy Magyarországon építette fel vállalkozását, kifejezetten előnyt jelentett számára. – Azt a piacot, amelyen jelenleg működöm, főleg franciák és olaszok dominálják. Ha megjelenik valaki más, aki kuriózumot teremt, az nekik érdekesség. Ezért van az összes szemüvegembe beleütve, hogy Made in Hungary. Büszke vagyok arra, hogy innen származom, és olyat csinálhatok, ami egyedi – mondta.

A beszélgetés után az Optika Galériában nyílt kiállítás a szemüvegkeretek gyártásáról. Bemutatták a legújabb kollekciót, valamint egy fotótárlatot azokról a sztárokról, akik szívesen hordják darabjait. – Optikai tevékenységünk mellett kulturális feladatot is felvállaltunk, kortárs és pályakezdő művészeknek, képzőművészeknek szervezünk kiállítást – mondta a megnyitón Fodor István, a Galéria Optika vezetője.

Hoffmann Tamás polgármester a klubrendezvényen és a tárlaton is részt vett. Beszédében kiemelte, örül, hogy a sorra nyíló galériákkal a Bartók Béla út jó úton halad afelé, hogy egyik kulturális központja, igazi attrakciója legyen Budapestnek, ami az egész környék számára felemelkedést hozhat. Kiemelten fontos a Zack által hozott vállalkozói minta: – A fiatalok tanuljanak, menjenek világot látni, aztán térjenek haza, és gazdagítsák a mi kis országunkat – fogalmazott a polgármester.

A következő Spin-off Klub vendége Kisházy Gergely, a Magyar Rádió egykori beszédtanára lesz, aki a nyilvános beszéd, a prezentáció fortélyait ismerteti meg a hallgatósággal.

HL