Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Vigyázzanak a csalókkal!

Újbuda   |   2020, március 31 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda elsők között szervezte meg idős lakóinak otthoni ellátását, a veszélyhelyzet azonban a csalók érdeklődését is felkeltette. Akik részt vesznek a kerületi segítségnyújtásban, hivatalos, az önkormányzat által kiadott, pecséttel ellátott fényképes igazolvánnyal azonosítják magukat.

A koronavírus-járvány a kerület idős lakóit is arra kényszeríti, hogy otthon maradjanak, ami elsősorban egészségük és életük védelmét szolgálja. Az idősek ellátása ilyen esetben a hozzátartozók, fiatalabb barátok, illetve szükség esetén az önkormányzat feladata.

A veszélyhelyzet azonban a csalók érdeklődését is felkeltette, de azok a kollégák, képviselők, akik részt vesznek a kerületi lakóknak végzett segítségnyújtásban, hivatalos, az önkormányzat által kiadott, pecséttel ellátott fényképes igazolvánnyal azonosítják magukat. A kártyán személyi igazolványuk száma is megtalálható, az azonosító kártya pedig csakis az okmánnyal együtt érvényes.

Kérjük, hogy vigyázzanak a csalókkal, senkit ne engedjenek be lakásukba.
Az önkormányzat segítői nem mennek be házba, lakásba, az ajtóban adják át a kiszállított csomagot.

Az ellátással kapcsolatban a 06-1/372-45-66-os információs szám hívható. 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.