Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

Vidéki hangulat a K.A.S. Galériában

Újbuda   |   2016, november 18 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Makovecz Anna festőművész hosszú évek óta foglalkozik a világ szépségeinek ábrázolásával, amelyet be is mutat a K.A.S. Galériában nyílt tárlatán. A természetet középpontba állító alkotásait december 5-ig lehet megtekinteni.

„Én vagyok a táj” címmel nyílt meg a Bartók Béla úti K.A.S. Galériában Makovecz Anna festőművész tárlata november 16-án. A kiállítótérben a díszletnek köszönhetően érzékelhető a természet közelsége, amelyről vízcsobogás és szalma illat is gondoskodik. A tárlatot Herczeg Ágnes tájépítész nyitotta meg, aki szerint Makovecz Anna a színek mágiájával élve keresi a kulcsot a tájak nyelvének megfejtéséhez. A kiállítás valójában egy installáció: 10-12 nagyméretű festményből és egy „hajlékból” áll, amelyben ember nagyságú bábuk ülnek egy „forrás” körül. – Hosszú ideje azzal a gondolattal dolgozom, hogy megmutassam a szépséget és az istenit, ami körülöttünk, a világban van, különösen erősen a természetben. Az utóbbi tizenöt évben ezzel a témával foglalkoztam, mindig installáció formájában – mondta a művész, akinek alkotásait Helsinkiben, Frankfurtban és Berlinben is bemutatták már.

Makovecz Anna művein keresztül a táj és a természet szépsége megjelent már párnákon, paplanokon áttörve a kétdimenziós ábrázolás hagyományát. Mostani kiállítása egyszerre jeleníti meg a szemlélőt és a tájat, ábrázolva azt az élményt, „amikor egybeolvadunk a látvánnyal, egyek leszünk a tájjal, ami eredetünk ősi állapota, vagy jövőnk lehetőségei közé tartozik”. - Tájat festek, ami én is vagyok, meg ti is, ahogy eredetileg minden ember – mondta. A kiállítás december 5-ig látható a K.A.S. Galériában (Bartók Béla út 9.).

Újbuda