Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Vidámság a Fraknó utcában

Újbuda   |   2016, október 5 - 12:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan rendeztek ünnepséget az Újbudai Idősek Házában október 4-én. Az intézményben a kultúrprogramot követően átadták az újonnan elkészült ebédlőt is.

Az Újbudai Idősek Háza gondozói hippinek öltözve táncoltak a Bee Gees Stayin' Alive című számára, azzal a céllal, hogy mosolyt csaljanak az arcokra. A bentlakók ezen kívül operett részleteket is hallgathattak, egy kedves videó pedig az elmúlt év eseményeit elevenítette fel számukra. Az Fraknó utcai intézményben az előadásokat követően Hoffmann Tamás polgármester, Molnár László alpolgármester és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő átadta az otthon új ebédlőjét. Az épületben 85-en laknak, közülük sokan kerekes székkel közlekednek, így a meglévő étkezőt ennek megfelelően kellett bővíteni és felújítani több millió forint értékben.

Az idősek házában nem csak az ünnepségek, de a mindennapok is vidáman telnek. Az lakóknak lehetőségük van tornázni, kézműveskedni, miközben szakavatott ápolók és gondozók segítik életüket. - A kerületben számos szervezet, iskola vesz részt az idősgondozásban, gyakran az önkéntesek és a gondozottak között mély kapcsolat alakul ki – mondta Cseriné Demény Annamária, a Fraknó utcai otthon igazgatója.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban mintegy 600 millió a hatvan év feletti él a világon, de számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

T. K.