Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Veszélyes forduló

Újbuda   |   2019, november 12 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 8-án mutatták be a Karinthy Színházban a két nappal korábban elhunyt igazgató, Karinthy Márton utolsó rendezését, a Veszélyes fordulót.

Karinthy Márton már betegen, de óriási lelkesedéssel vetette bele magát John Boynton Priestley Veszélyes forduló című darabjának megrendezésébe. Az egyfelvonásost még gyerekkorában látta a Madách Kamarában – mondta el a Pont magazin szeptemberi számában –, olyan nagyszerű színészekkel, mint Tolnay Klári, Váradi Hédi, Márkus László és Zenthe Ferenc. Karinthyt emlékei szerint az előadás előtti légkör is megfogta, ahogy a színészek koncentráltak a feszültségekkel teli darabra, és most régi álmát váltotta valóra az újbóli színrevitellel. Betegágyáról is figyelemmel kísérte a próbákat, videofelvételeket nézve adott instrukciókat rendezőtársának, Földes Eszternek, aki a darab egyik főszerepét is játssza.

A Veszélyes forduló misztikus bűnügyi történetében három fiatal pár estéjét zavarja meg egy rádiójáték és egy zenélő szelence. Felidézik egy közeli barátjuk, illetve családtagjuk egy évvel korábbi tragikus öngyilkosságát, és a lavina elindul….

Az előadást Karinthy Márton emlékének ajánlják a Karinthy Színház munkatársai és színművészei.

D. B. S.

Fotó: Karinthy Színház
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.