Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Veszélyes forduló

Újbuda   |   2019, november 12 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 8-án mutatták be a Karinthy Színházban a két nappal korábban elhunyt igazgató, Karinthy Márton utolsó rendezését, a Veszélyes fordulót.

Karinthy Márton már betegen, de óriási lelkesedéssel vetette bele magát John Boynton Priestley Veszélyes forduló című darabjának megrendezésébe. Az egyfelvonásost még gyerekkorában látta a Madách Kamarában – mondta el a Pont magazin szeptemberi számában –, olyan nagyszerű színészekkel, mint Tolnay Klári, Váradi Hédi, Márkus László és Zenthe Ferenc. Karinthyt emlékei szerint az előadás előtti légkör is megfogta, ahogy a színészek koncentráltak a feszültségekkel teli darabra, és most régi álmát váltotta valóra az újbóli színrevitellel. Betegágyáról is figyelemmel kísérte a próbákat, videofelvételeket nézve adott instrukciókat rendezőtársának, Földes Eszternek, aki a darab egyik főszerepét is játssza.

A Veszélyes forduló misztikus bűnügyi történetében három fiatal pár estéjét zavarja meg egy rádiójáték és egy zenélő szelence. Felidézik egy közeli barátjuk, illetve családtagjuk egy évvel korábbi tragikus öngyilkosságát, és a lavina elindul….

Az előadást Karinthy Márton emlékének ajánlják a Karinthy Színház munkatársai és színművészei.

D. B. S.

Fotó: Karinthy Színház