Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Versbusz indult a Költészet Napján

Újbuda   |   2014, április 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Albertfalván sajátosan ünnepelték a Költészet napját. A környék legígéretesebb versmondó tehetségei mikrobuszba ültek és járták végig vidám műsorral a városrész általános iskoláit és óvodáit. A versek népszerűsítéséről szóló kezdeményezés már az első helyszínen teljesítette küldetését.

A versbusz elsőként a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola előtt parkolt le, ahol a kisiskolás és óvodás versmondók az intézmény értelmi sérült tanulóinak szavalták el a magyar irodalom legkedvesebb és leghumorosabb költeményeit.

Farkas Krisztina magyar-történelem szakos tanárként végzett önkormányzati képviselő szerint fontos, hogy már gyerekkorban megszeressék a verseket az apróságok. – Felkerestem a körzetembe tartozó albertfalvai óvodát és iskolát, melyek mindegyike a legügyesebb versmondó gyerekeket ajánlotta a feladatra – mondta.

A versmondó gyerekeket a versbusz vitte iskoláról iskolára, hogy előadják a Költészet napi műsort. Farkas Krisztina elmondta, hogy mindenhol örömmel fogadták őket, a kezdeti sikerek pedig arra ösztönzik, hogy hagyományt teremtsen az akcióból.

T.D. - ÚjbudaTV