Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Végzős képzőművészetisek kiállítása a Karinthy Szalonban

Újbuda   |   2016, augusztus 31 - 14:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

A képgrafikai eljárások újragondolásáról szól a Karinthy Szalonban augusztus 30-án nyílott kiállítás. A szeptember 16-ig látható tárlaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Az idei végzős képgrafikus hallgatók munkáiból összeállított kiállítás nyílt augusztus végén a Karinthy Szalonban. A tárlat szeptember közepéig látható. Sokrétű és korszerű reflexiót találhatunk a médiumra (kézrajzra, nyomatra, sokszorosításra), a fiatal művészek munkáikban a grafika a kortárs gondolkodás irányát, kérdésfeltevését határozza meg – mondta a megnyitón Révész Emese a Magyar képzőművészeti Egyetem docense. Úgy véli, a végzősöknek a grafika egyfajta trambulinként szolgál, ahonnan élvezetes a „szabadesés”.

Az egyik alkotó, Bányai Anna különleges munkával rukkolt elő a kiállításon. A képgrafikát újraértelmező művével betekintést enged – kintről befelé haladva – egy társasház lakóközösségének napjaiba, életterébe, ahol a ház sokrétű szimbólumát felhasználva, az egyre intimebb konkrét terek felé haladás folyamatát egy belső folyamat is követi - szerinte. A falra merőlegesen installált, két oldalon üvegezett keretek életre keltik a fal dimenzióját, ami elválaszt és egyben új teret is teremt. Ezek szemlélésekor pedig akaratlanul is érzékelhető a külső és a belső tér.

Gráf Dóra Kék nappalok, kék éjjelek című cianotípia alapú grafikai eljárással készült alkotása „kék szemüvegen” keresztül szemlélteti a világot.


A kiállítók: Bányai Anna, Gráf Dóra, Hordós Boldizsár, Juhász Gergő, Kollár Zsófia, Mészáros Bianka, Mulasics Manna, Öreg Nóra, Sall Fanni, Szabó Lilla, Sztefanu Marina, Szita Barnabás és Vidra Réka.

T. K.