Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Véget ért a tanév

Újbuda   |   2019, június 14 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 2018/2019-es tanév június 14-én ért véget, a diákoknak legközelebb szeptember 2-án kell iskolapadba ülniük.

Minden gyermek, diák életében rendkívül fontos a tanulás, a tudás megszerzése. A különféle intézmények, a bölcsődék, óvodák, iskolák, gimnáziumok, szakiskolák sikereiben kiemelt szerepet töltenek be az intézményvezetők, akiket a tanév végén vacsorával egybekötött ünnepségen köszöntöttek. Hoffmann Tamás polgármester méltatta a vezetők áldozatos munkáját, összegezte az elmúlt tanévben történt változásokat, az intézményekhez kapcsolódó beruházásokat és a feladatokat is. – Az intézményi rendszer fejlesztésénél kiemelt szempont, hogy azokon a helyeken, ahol a lakosságszám emelkedése várható, felkészülten várjuk a változásokat. Ezt a célt szolgálja a 2016-ban elkészített koncepció, melynek mentén átgondolt, összehangolt, hosszú távra szóló beruházások valósulhatnak meg – mutatott rá a polgármester.

A fejlesztések kapcsán Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője kiemelte: a kerület a közelmúltban 224 millió forint kormányzati támogatást nyert bölcsődei fejlesztésre, és további intézményeknél is keresik a lehetőséget többletforrások bevonására. – A pedagógusok és nevelők felelősségteljes feladatot látnak el, rengeteget tesznek a felnövekvő generációkért, hogy elsajátítsák a társadalom számára legfontosabb értékeket, ezért különösen fontos, hogy legyenek olyan alkalmak, ahol köszönetet mondhatunk nekik egész éves fáradozásukért – emelte ki a képviselő.

A tanév végén a hagyományoknak megfelelően a kerületben külön ünnepségen adják át a legkiválóbb diáksportolóknak és felkészítőiknek szóló díjakat, valamint köszöntik a pedagógusokat. A legjobb eredményt elért tanulókat lapzártánk után látják vendégül. A pedagógusnap alkalmából két újbudai szakember kapta meg munkája elismeréseként a fővárosi önkormányzat Bárczy István-díját.

A Dél-budai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a XI. és a XXII. kerület oktatási és nevelési intézményeiben 5210 diák végzett júniusban. A két kerületben összesen csaknem 14 és fél ezer gyerek tanul – mondta lapunknak Gálné Csabai Klára tankerületi igazgató.

A megkérdezett újbudai iskolák igazgatói sikeres tanévről számoltak be. A Kelenvölgyi Általános Iskola 7. A osztálya a 24. sümegi gyermekvárostrom első helyezettje lett, a Farkasréti Általános Iskola III. korcsoportos leány röplabdacsapata az országos diákolimpia döntőjében veretlenül lett az ország legjobbja. Az Újbudai Bocskai István Általános Iskola idén megkapta az egyik legrangosabb európai díj, az EFQM-minősítés második szintjét. Az országos kompetenciamérésen is kiválóan szerepeltek a kerületi intézmények, köztük a Teleki Blanka és a Domokos Pál Péter iskolákat évek óta a legjobbak között tartják számon.

(Újbuda)