Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Véget ér a nyári szünet, megkezdődött a tanév

Újbuda   |   2017, szeptember 1 - 13:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megkezdődött a 2017/18-as tanév, szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdte meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer.

Zavartalanul indult a 2017/2018-as tanév az állami fenntartású intézményekben, egy-két kivételtől eltekintve mindenhol birtokba vehetik a felújítási és karbantartási munkák után a teljes iskolaépületet a diákok - közölte a Klebelsberg Központ. Azokon a helyeken, ahol a tulajdonos önkormányzat által végzett beruházások még nem fejeződtek be, a tankerületi központok mindenhol megszervezik, hogy a diákok zavartalanul tanulhassanak, és minél hamarabb birtokba vehessék a teljes iskolaépületet. A tankerületi központok és az önkormányzatok közötti együttműködés célja, hogy a lehető legjobb körülmények között folytathassák a pedagógusok a diákok nevelését, oktatását - rögzítették. A tankerületek elvégezték a szükséges nyári karbantartási, felújítási munkálatokat mintegy 2 milliárd forint értékben. Ott, ahol erre szükség volt, iskolabútorokat és egyéb eszközöket is beszereztek további 500 millió forintért. Jelezték: a tankerületi központok, együttműködve a helyi önkormányzatokkal, minden felmerülő problémára azonnal megkeresik a lehető legjobb megoldást. Az oktatási intézmények által megrendelt 12,7 millió tankönyv is megérkezett tanévkezdésre, az intézményvezetők augusztus 21-től adhatták le a pótrendeléseket is. Több mint 1,1 millió gyerek jut ebben a tanévben ingyen a szükséges tankönyvekhez.

A Dél-budai Tankerületi Központ újbudai körzetében 15 általános iskolában kezdődött meg a tanítás szeptember 1-jén, több mint ezer elsős ült az iskolapadba. A tanév 2018. június 15., péntekig tart. Az őszi szünet október 30. és november 3. között lesz. Az első félév 2018. január 26-án ér véget, az iskolák február 2-áig értesítik a tanulókat és a szülőket a tanulmányi eredményekről. Az egész évi tanítási napok száma az általános iskolákban 180, a nappali tagozatos szakgimnáziumokban 178, a gimnáziumokban, szakközép- és szakiskolákban 179. A végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába.

Újbuda