Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. hétfő, Hella

Vége a Dalnak: szépen teljesítettek az újbudaiak

Újbuda   |   2016, február 29 - 09:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 25 éves Freddie képviselheti Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban, miután szombaton megnyerte „A Dal 2016” tehetségkutatót. A több fordulós versenyre 372 dalt neveztek, ezek közül élő adásba összesen 30 került be. A döntőben három újbudai érdekeltségű előadó és együttes is szerepelt.

Szombat este eldőlt, hogy melyik dal és előadó nyerte „A Dal 2016” versenyt, ennek megfelelően Freddie képviselheti Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban. A 25 éves énekest már korábban is esélyesnek tartották.

A döntőben három újbudai érdekeltségű előadó/együttes lépett fel. A 29 esztendős Petruska András „Trouble in My Mind” című dalát adta elő. Első lemezén hallható több a kerületet érintő szerzemény, például a Szent Gellért térről, a Móricz Zsigmond körtérről, a Bikás dombról, Újbuda központról, valamint a Kelenföldi vasútállomáson áthaladó 4-es metróról.

A „Már nem szédülök” című modern cigányzenével ringbe szálló Parno Graszt az akusztikus világzenét képviseli és szinte hazajár a Fonó Budai Zeneházba. Felléptek a legutóbb Budapesten tartott világzenei expo, a WOMEX 0-ik napján is, ahol tehetségüket nemzetközi zsűri előtt csillogtatták meg.

Ugyancsak a döntős volt az Újbudán lakó Berkes Olivér és Tóth Andi duettje; „Seven Seas” című dalukat kétszer is a közönség juttatta tovább.

A zsűri soraiban pontozó Zséda mindhárom fellépőnek drukkolt, szerinte rendkívül tehetséges előadók képviselték a XI. kerületet. A Duna és Duna World csatornán zajló versenyre 372 dalt neveztek, melyek közül élő adásba összesen 30 került be.

T. K.