Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Védőruhák a dolgozók biztonságáért

Újbuda   |   2020, december 23 - 19:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Bakai Nagy Zita alpolgármesterrel közösen vitte el azt a 20-20 darab teljes testet takaró, és maximális védettséget biztosító védőruhát, amellyel két kerületi szociális intézmény dolgozóit ajándékozták meg.

Az Újbudai Szociális Szolgálat Keveháza utcai székhelyén, valamint az Újbudai Idősek Otthona Fraknó utcai épülete előtt az intézményvezetők személyesen vették át a védőruhákat, és mondtak köszönetet az adományért.
Az főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az egész országra kiterjedő akciójukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a COVID fertőzés veszélyének nem kizárólag az egészségügyben dolgozók vannak fokozottan kitéve, hanem a szociális ellátásban szereplők is. Különösen fontos, hogy az ő egészségük is védve legyen, hogy továbbra is tudjanak segíteni másokon.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.