Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Városrészek közötti futás

Újbuda   |   2015, november 19 - 14:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda szívében, a Bikás Parkban rendezte meg a Kerület Napjához kötődő Városrészek közötti futóversenyt november 14-én az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Idén Kelenvölgy bizonyult a legaktívabb Városrésznek.

Közel ezren látogattak ki a Bikás parki rendezvényre és mintegy ötszáznegyvenen neveztek a Városrészek közötti futóversenyre múlt hétvégén. A résztvevők között valamennyi korosztály megtalálható volt, sok szülő gyermekével együtt regisztrált és vállalta az 1 vagy 2,4 kilométeres táv teljesítését.

A bemelegítést Egressy Melinda, az Újbudai Sportcentrum aerobik edzője vezette. Idén először tartottak 200 méteres „örömfutást” az ovisoknak, aminek teljesítése után minden gyerkőc ajándékot kapott. Ezt követően összesen öt különböző korcsoport futotta le az 1000 vagy 2400 méteres távot. Ezeken az első száz befutót díjazták. Iskolák közül a Kelenvölgyi Általános Iskola volt a legaktívabb 161 nevezővel, második az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 86 fővel, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolából pedig 52-en érkeztek, őket külön díjazták.

Simicskó István a kerület országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy évről-évre mind többen jelentkeznek a versenyre, amelyhez szerinte nemcsak az önkormányzat és a kormányzat támogatására volt szükség, hanem az emberek akaratára, szándékára is. Azon szülőkére, akik elkísérik gyermekeiket, illetve maguk is beállnak a futók közé. Úgy véli, ezáltal egészségesebb nemzedéket tudunk felnevelni.

Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy a kerület vezetésének egyik fő célkitűzése, hogy minél több embert megmozgasson, támogatva ezzel azokat a mozgásformákat, amelyek közül bárki megtalálja a számára megfelelőt. Állítása szerint, emiatt is fektettek sok energiát a Bikás Park felújításába és hozták létre a nap bármely szakában, bárki által használható futókört.

H.L.