Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Változott az autós közlekedés a Petőfi híd budai hídfőjénél

Újbuda   |   2014, október 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Módosult a forgalmi rend a Műegyetem rakpart - Pázmány Péter sétány valamint a Petőfi híd budai lehajtói közelében. Ezen a területen ugyanis délutánonként gyakori volt a torlódás a városközpont irányába, ami miatt pedig jelentősen megnőtt a 153-as és 154-es autóbuszok menetideje. Keddtől az Egry József utcából nem lehet lehajtani az alsó rakpartra.

A forgalmi rend változásának oka részben a budai alsó rakpart kapacitáshiánya, illetve az Egry József utca felől érkező autók sokasága. Ez utóbbiak a Gellért tér felé haladó - általában nem torlódó - sávot elfoglalva, a Műegyetem rakparti csomópontban keresztben állva várják, hogy lejussanak a rakpartra, akadályozva ezzel az észak felé közlekedőket.

Mostantól a Pázmány Péter sétányon az alsó rakpart felé meghosszabbították a jobbra kanyarodó sávot egészen a Petőfi híd déli lehajtójáig. Az alsó rakpart felé közlekedőknek már ott jobbra kell sorolniuk, a Petőfi hídról érkezők pedig ebbe a sávba csak az északi lehajtóról csatlakozhatnak.

Az Egry József utcai átmenő forgalom csökkentése és a Műegyetem rakparti csomópont közlekedésének egyszerűsítése érdekében az utcából csak balra a Műegyetem rakpart felé és jobbra a Pázmány sétány felé lehet kikanyarodni, a budai alsó rakpart felé tehát nem lehet lehajtani.

T.D. - ÚjbudaTV