Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Változik a Somlói út forgalomi rendje

Újbuda   |   2015, október 14 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Változik a Somlói út forgalomi rendje és a 27-es busz közlekedése október 15-től, a korábban megkezdett a csatornafelújítás miatt. 

A szeptemberben elkezdődött Somlói úti csatornafelújítás október 15-étől várhatóan október 26-áig tartó ütemében lezárják a Somlói út Szüret utca és Iglói utca közötti szakaszát. Az Iglói utca egyirányúsága ebben az időszakban megfordul, ezért a Somlói út felől a Kelenhegyi út felé lehet csak haladni rajta. Ehhez kapcsolódóan október 15-étől előreláthatóan két hétig ismét módosul a 27-es busz közlekedése.

A Sánc utca végállomás felé tartó 27-es busz a Szüret utca és a Somlói út kereszteződésétől módosított útvonalon a Somlói úton balra kanyarodik, a Kelenhegyi út kereszteződésén is továbbhalad, majd a Mihály utca megállótól újra megszokott, menetrend szerinti útvonalán közlekedik tovább. A buszjárat ebben az irányban nem érinti az Iglói utca, a Balogh Tihamér utca, a Kelenhegyi lépcső, a Rezeda utca és a Búsuló Juhász (Citadella) megállókat. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az Iglói utca ideiglenes megállóhelyen (a Somlói úton, az Iglói utcáról történő bekanyarodás után) lehet felszállni.

A Móricz Zsigmond körtér M felé tartó 27-es busz a Sánc utcától a Somlói út és az Iglói utca kereszteződéséig megszokott, menetrend szerinti útvonalán, majd onnan az Iglói utca–Kelenhegyi út–Somlói út–Szüret utca módosított útvonalon halad. A terelés ellenére a járat ebben az irányban minden menetrend szerinti megállóját érinti.

Újbuda