Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Változik a MÁVDIREKT hívószáma

Újbuda   |   2016, június 29 - 14:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Júliustól megszűnik a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kék száma, helyette a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámot kell tárcsázni. Általában péntekenként ugranak meg a telefonos érdeklődések – áll a MÁV-Start közleményében.

A MÁVDIREKT helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es kék száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság január közepén életbe lépett rendeletének következtében szűnik meg. Ezt követően a +36 (1) 3 49 49 49-es hívószámon érhető el a MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata belföldről. Június 30-ig még mindkét szám hívható, azután – három hónapon át – a telefonálót automata hangbemondás tájékoztatja a kék szám megszűnéséről és az új elérhetőségről. Az új hívószám 1-essel kezdődő, normál tarifájú budapesti számnak felel meg, ezért a hívó fél a saját előfizetői csomagjában erre az előhívószámra megállapított díjat fizeti.

A menürendszer nem változik: a megfelelő szolgáltatás kiválasztása után képzett szakemberek nyújtanak gyors és szakszerű segítséget az érdeklődőknek – állítják. A szolnoki call centerben több mint harminc vasutas ad éjjel-nappal azonnali tájékoztatást a menetrenddel és díjszabással kapcsolatban akár angolul is, legyen szó belföldi és nemzetközi információkról, jegyvásárlási lehetőségekről vagy mozgássérültek utazásának megszervezéséről. Ezen kívül a talált tárgyak megkeresésében is segítenek.

Újbuda