Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. kedd, Ákos, Bátor

Változik a forgalmi rend a Szent Gellért rakparton

Újbuda   |   2019, április 24 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Forgalomkorlátozás lesz április 24-től várhatóan június 30-ig, a Döbrentei tér közelében távhővezeték-építés miatt. A Szent Gellért rakparton, az Erzsébet híd alatt, sávlezárás miatt a közúti forgalmat egy rövid szakaszon mindkét irányban a villamossínekre terelik.

A sínekre terelés és az Erzsébet híd alatt alacsonyabban futó felsővezetékek miatt, biztonsági okokból, 3,3 méteres magasságkorlátozást rendelnek el az érintett útszakaszon mindkét irányból. Az ennél magasabb járművek dél felől (a Szent Gellért tér felől) csak az Erzsébet híd felé haladhatnak tovább, az Erzsébet híd felől pedig az Attila úti lehajtón át a Szarvas téren visszafordulva, a Krisztina körúton keresztül érhetik el a Szent Gellért rakpartot.

A 7-es, a 133E, a 907-es és a 973-as autóbuszok a Szent Gellért tér felé szintén az Attila úti lehajtó–Szarvas tér–Krisztina körút útvonalon közlekednek. A 7-es, a 907-es és a 973-as autóbuszok a Rudas Gyógyfürdőnél, a Szent Gellért rakparton a sziklafal mellett állnak meg.

A 19-es, a 41-es, az 56-os és az 56A villamosok északi irányban a Rudas Gyógyfürdőnél, az ideiglenesen épített peronnál állnak meg.