Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Változik a forgalmi rend a Petőfi hídnál

Újbuda   |   2016, július 21 - 12:35Nyomtatóbarát változatSend by email

Közműmunka miatt július 25-étől augusztus közepéig lezárják a Petőfi híd budai hídfőjének északi fel- és lehajtóját. Ezt követően, augusztus 3-14 között a hídfő déli lehajtóját egyirányúsítják a rakpart irányába. A munkálatok miatt módosul a Gazdagréti tér felé közlekedő 153-as busz útvonala is.

A Petőfi híd budai hídfőjének fel- és lehajtóinál zajló közműmunkák miatt az alábbiak szerint változik a közúti és a közösségi közlekedés rendje: július 25-étől várhatóan augusztus 7-éig teljesen lezárják a budai hídfő északi fel- és lehajtóját. Ezért a Petőfi híd felől nem lesz elérhető sem a budai felső, sem a budai alsó rakpart. Aki észak felé tart, annak ebben az időszakban Pesten a Közraktár utca–Pesti alsó rakpart, vagy Budán az Irinyi József utca–Budafoki út–Szent Gellért rakpart útvonal használata javasolt. A budai rakpartok felől az Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca útvonalat a Műegyetem rakpart–Bertalan Lajos utca–Budafoki út útvonalon lehet legkönnyebben megközelíteni.

Az északi fel- és lehajtó lezárása miatt módosul az arra közlekedő 153-as autóbusz útvonala: az a Magyar tudósok körútja és az Október huszonharmadika utca között a Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Budafoki út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Egyetemváros–A38 hajóállomás és a Petőfi híd, budai hídfő megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a buszra 33-as és a 133A Budafoki út/Dombóvári út megállójában lehet felszállni. A Budafoki út/Szerémi sor csomópontban a 33-as és a 133-as busz megállójában lehet felszállni a 153-as buszra.

Ezt követően, augusztus 3-ától várhatóan 14-éig egyirányúsítják a Petőfi híd déli fel- és lehajtóját a rakpartok irányába. A rakpart felől ebben az időszakban a Petőfi híd a Bertalan Lajos utca–Stoczek utca–Egry József utca–Karinthy Frigyes út–Irinyi József utca, vagy a Magyar tudósok körútja–Warga László út–Bogdánfy út útvonalon közelíthető meg. A Buda felé közlekedőknek a Rákóczi híd igénybevétele javasolt.

Újbuda