Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Változik a 4-6-os és a 17-es villamos közlekedése

Újbuda   |   2018, augusztus 10 - 10:35Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 11-19 között, a Margit körúton is változik a villamosközlekedés pályafelújítás miatt. Nappal a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ és a Harminckettesek tere, továbbá az Oktogon és a Mechwart liget között jár villamos, a Corvin-negyed és az Oktogon, továbbá a Széll Kálmán tér és Mechwart liget között pótlóbusszal lehet majd utazni. Ez utóbbi rövid szakaszon a buszjárat a 17-es villamost is pótolja majd.

Augusztus 11-e, szombat és 19-e, vasárnap között változik a 4-6-os és a 17-es villamos közlekedése a Margit körúton is. Nappal:

  • a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között – ahogy jelenleg is – a 4-es és a 6-os villamos közlekedik.
  • a Pál utca (Corvin-negyed M) és az Oktogon M között – ahogy jelenleg is – pótlóbusz viszi az utasokat 4-6 jelzéssel.
  • az Oktogon M és a Mechwart liget között a 4-6 jelzésű villamossal lehet utazni.
  • a Mechwart liget és a Széll Kálmán tér M között pótlóbusz jár a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos helyett 6-17 jelzéssel. A pótlóbuszra a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőhelynél levő buszmegállóban, a Mechwart ligetnél pedig az éjszakaibusz-megállóban lehet felszállni.

Aki Budáról a Széll Kálmán tér érintésével a belváros felé tart, annak a 4-es és a 6-os villamos helyett ebben az időszakban érdemesebb az M2-es metróra szállnia. (Az M2-es metró augusztus végéig a Kossuth Lajos tér állomáson megállás nélkül áthalad.)

Éjszaka:

  • a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A pótlóbuszra a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőhelynél levő buszmegállóban, a Corvin-negyednél a József körút 64. előtt lehet felszállni; két végállomása között a nagykörúti éjszakaibusz-megállókat érinti.
  • a Harminckettesek tere és a Móricz Zsigmond körtér között a 6-os villamos közlekedik.

Augusztus 11-e és 19-e között a 17-es villamos két szakaszon közlekedik: a Savoya Park felől a Széll Kálmán tér M megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Mechwart liget megállóhelyig. A Mechwart liget és a Széll Kálmán tér között – ahogy fentebb írtuk – pótlóbusz jár 6-17 jelzéssel. Az Észak-Buda és Dél-Buda közötti utazásra a 17-es helyett célszerűbb a 19-es vagy a 41-es villamost választani.

Forgalmi rend augusztus 20-a után

Augusztus 20-án, hétfőn, az államalapítás ünnepén rendezvények miatt módosul majd számos fővárosi közösségi közlekedési járat – mások mellett a 4-es és a 6-os villamos – forgalmi rendje. Ezzel kapcsolatban a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Augusztus 20-a, hétfő és 24-e, péntek között a nagykörúti vonalon a jelenlegi forgalmi rend lép ismét érvénybe: a villamosok a Széll Kálmán tér M felől az Oktogon M megállóig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig közlekednek. A kimaradó szakaszon, az Oktogon M és Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni. (A közlekedési rend részletes ismertetése itt található.) Az augusztus 25-e, szombat és szeptember 2-a, vasárnap közötti időszak forgalmi rendjéről a BKK hamarosan szintén részletes tájékoztatást ad.

Változások a közúti és a gyalogos forgalomban

Augusztus 11-e, szombat és 19-e, vasárnap között a Margit körút Bakfark Bálint utca és Szász Károly utca közötti szakaszán mindkét útpályán, továbbá a Fekete Sas utca és a Keleti Károly utca között a Széll Kálmán tér irányába ideiglenes autóbuszsávot jelölnek ki, ezért a közúti forgalom egy sávon haladhat. További változás, hogy

  • a Fekete Sas utcában egy rövid szakaszon korlátozzák a parkolást,
  • a Kis Rókus utca felől érkezők a Margit körútnál csak jobbra kanyarodhatnak majd, és
  • a Fényes Elek utcai gyalogátkelőhelyet ideiglenesen lezárják.