Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

Változhat a közlekedés a temetők környékén

Újbuda   |   2018, október 29 - 08:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ideiglenes forgalmi rendet vezethet be a fővárosi temetők környékén Mindenszentek időszakában a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Egyirányúsítások és forgalomkorlátozások egyaránt elképzelhetők a temetőkhöz vezető utakon, az esetleges forgalmi változásokról, terelésekről érdemes előre tájékozódni.

Ingyenes telefonos alkalmazásokkal jobban megtervezhető az utazás Mindenszentek idején is a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt nézzék meg a forgalmi viszonyokat figyelembe vevő útvonaltervezőket, a közösségi közlekedést használóknak pedig a BKK mobilalkalmazását, amely a menetrendi adatokkal, és sok esetben a járművek pillanatnyi tartózkodási helyére vonatkozó adatokkal könnyíti meg közlekedést. Arra is felhívják a figyelmet, hogy „a navigáció alkalmazása azonban senkit sem ment fel a közlekedés szabályainak betartása alól”.

„A temetők környékén kialakított ideiglenes forgalmi rend fenntartása, valamint a forgalom folyamatossága érdekében szükség szerint bevezetendő rendőri karos forgalomirányítás megköveteli a járművezetőktől, hogy ne a megszokások és a napi rutin alapján vezessenek. Kérünk minden járművezetőt, hogy a saját és mások testi épségének, illetve javainak megóvása érdekében a megszokottnál is körültekintőbben vegyenek részt ebben az időszakban a közúti közlekedésben.

A közösségi közlekedés forgalmának folyamatosságát biztosítandó, valamint a felesleges torlódásokat megelőzendő, kérjük, hogy a temetőkbe kilátogató gépjárművezetők a parkolás során fokozottan figyeljenek a megállást tiltó – esetenként ideiglenes jelleggel kihelyezett – jelzőtáblákra, valamint arra, hogy gépjárművük a közúti forgalmat, és más járművek tovább haladását ne akadályozza.

A temetők környékén kialakuló torlódások, a sebesség jelentős mértékű lecsökkenése, illetve a temetők környékén lévő szabad parkolóhelyek „vadászata” komoly konfliktusforrássá válhat, és elvonhatja a járművezetők figyelmét, melynek következtében balesetveszélyes szituációk is kialakulhatnak. Ezek elkerülése érdekében érdemes időben elindulni, és toleranciával viseltetni embertársaink iránt.

Amennyiben mégis közlekedési baleset következne be, úgy mind a járművezető, mind a jármű utasai, mind a passzív szemlélődők egyaránt kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani a bajba jutott személyek számára. A baleset helyszínét segítségnyújtás, és a másik féllel történt érdemi kommunikáció nélkül elhagyni nem szabad, hiszen ezzel az eset valamennyi körülményének függvényében akár bűncselekmény is megvalósulhat” - áll a BRFK cikkében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.