Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Valóra vált álmok

Újbuda   |   2021, december 20 - 15:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tedd szebbé egy gyermek karácsonyát, fogadj örökbe egy kívánságot! – ezzel a felhívással indított el egy kampányt Újbuda Önkormányzata. Az akció segítségével nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek álmai válhattak valóra.

A Fogadj örökbe egy kívánságot! kampánya példa nélküli összefogást eredményezett Újbudán, a kerületiek lelkesedésének köszönhetően az összes kívánság két nap alatt gazdára lelt. – A kívánságokat azok a rászoruló gyerekek küldték, akik számára az adott ajándék elérhetetlen, tényleg csak álom lehetett eddig – mondta el Csuka Csilla, az Újbudai Humán Szolgáltató Központ vezetője. – Százhatvan gyermeket választottunk ki, és ugyanennyi kívánságot hirdettünk meg „örökbefogadásra” – tette hozzá.
Az önkormányzattal együttműködve, az újbudai adventsorozat részeként zajlott a kampány a humán szolgáltató és a Média 11 közös rendezésében, és a siker minden várakozást felülmúlt. Nemcsak azért, mert a kerület lakói egy-két nap alatt örökbe fogadtak egy sor kívánságot, hanem mert számos helyi cég, illetve multi is az ügy mellé állt. Egy tinédzser testvérpár például emeletes ágyat kért, ami drága ajándéknak tűnt, de egy névtelenséget kérő adományozó az RS Bútor támogatásával teljesítette a kérést (a matracokat pedig az akció szervezője, a Média 11 Kft. vállalta magára – képünkön). A Tata Consultancy Services munkatársai harminc gyermek kívánságát teljesítették, a Vicus XI. Közalapítvány pedig – a Futureal, a Cordia és az Etele Plaza összefogásával és támogatásával – további meglepetésekkel rukkolt elő. A gyerekek ugyanis a Bikás parki adventi vásáron nemcsak az ajándékokat vehették át, hanem egy háromórás karácsonyi élményben részesülhettek, finomat ehettek-ihattak, vidámparkozhattak, és egy-egy csecsebecsét is kaptak. Az eseményen a fiatal generáció népszerű fellépői, a Nemazalány és Sofi adtak koncertet, amely a közönséggel való színpadi fotózkodással zárult.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.