Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

Vállalkozni tanultak a fiatalok

Újbuda   |   2018, december 17 - 12:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes díjkiosztással zárult az önkormányzat NewGenerationSkills projektjének pilot fázisában lévő Dynamic Learning Package (DLP) elnevezésű fejezete. A programban kerületi 15-26 év közötti fiatalok vettek részt.

Az önkormányzat Humánszolgálati Igazgatósága és a Digitális Tudás Akadémia Közhasznú Egyesület, azaz a UP academy közös DLP programjában 24 fiatal vett részt, és tanult különféle modulokban arról, hogyan kell vállalkozni, milyen jogi-, gazdasági- és vállalkozásfejlesztési ismeretekre van szükség. Azt is megtudhatták, hogyan érdemes gazdálkodni a rendelkezésre álló idővel – mondta Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató.
A program résztvevői csoportokban dolgoztak; köztük azok a fiatok is, akik az önkormányzat Startup versenyén is indultak és különdíjat nyertek. A személyre szabott életmód-tanácsadás, a Dietrend kidolgozói mindezt a pilot program zárórendezvényén kiosztott díjjal is megfejelték. A szolgáltatás az egészséges táplálkozásra és életmódra fókuszál, ötletgazdái létrehoznának egy weboldalt, amely sokrétű, ugyanakkor hiteles információval látja el olvasóit a különféle betegségekhez kapcsolódó diétákkal, az egészséges életmóddal, az egészséges táplálkozással kapcsolatosan. További terveik között szerepel egy workshop is havonta egy alkalommal.
Az oktatási modulok másik két csapata is előkelő helyezést ért el az önkormányzat startup versenyén. - Az ilyen siker egyebek között az olyan összefogásnak köszönhető, mint amilyen az újbudai önkormányzat és az UP Center között köttetett a NGS projekt keretében – mondta Tóth Zoltán, az UP academy egyik alapítója. Szerinte ezáltal a pénzügyi és szakmai háttér is adott ahhoz, hogy olyan vállalkozások kapjanak kezdő lendületet, amelyek a piacon is sikereket érhetnek el.
A NewGenerationskills projekt zárórendezvényén minden diák névre szóló oklevelet kapott.

T. K.