Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Vakondtúrások a Trezorban

Újbuda   |   2019, november 19 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A vakondtúrás a díszkertészek réme, Nagy Márta keramikusművész azonban nyaralójának kertjéből összeszedte az agyagos földet és megmunkálva, kiégetve azokat. Ezekből hozta létre egészen új utat mutató tárlatát, amely december 6-áig látható a B32 Trezor Galériában.

A Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész Újratöltés című tárlatát Mohácsi András szobrász nyitotta meg november 14-én. Elmondta: egy hatalmas életmű árnyékában felbukkant valami teljesen új valóság.
Nagy Márta Schrammel Imre tanítványa volt, 1979-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán. Dolgozott a Hollóházi Porcelángyárban, ösztöndíjasként Rómába és Philadelphiába is eljutott. 2001 óta tanít a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, a Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola mestertestületének tagja. 2007-től kinevezett egyetemi tanár, 2010-13 között a Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója, 2013-tól a Kerámia tanszék vezetője.

Nagy Márta egy éve nem szignózza alkotásait, magyarázatként Türk Péter képzőművész szavait idézi: “A művészet történjen, mint az évszakok változása, ne én csináljam!”

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.