Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Vakáció: szuper délutáni programok

Újbuda   |   2018, május 25 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A közösségi házak tartalmas napközis táborokat szerveznek a környékbeli gyerekeknek, a sportszervezetek intenzív mozgásra sarkallják őket, a képzőművészeti táborok pedig a kézügyességüket fejlesztik majd.

A Kelenvölgyi Közösségi Ház június 25–29. között Japán csodáival fogadja a kézműves napközis táborozó 10–14 éveseket. Itt megismerkedhetnek a japán kultúrával, a hagyományos kézműves technikákkal (kokeshi baba, kalligráfia, origami, tsuba és függőtekercs készítése), emellett harcművészeti foglalkozásokon, gasztronómiai kalandozásokban is részt vehetnek. A táborvezető, Orsai Henrik japánkard-készítő mester, Iaido és Aiki-ken segédedző segít majd a tökéletes munkák elkészítésében.

Kicsi a bors, de erős! – ezzel a jelszóval távozhatnak nyár végén azok a gyerekek, akik a ház önbizalomfejlesztő táborában vesznek részt. A 8–13 éveseket rengeteg játékkal, drámapedagógiai eszközökkel, rajzolással, együtt zenéléssel, igazi beszélgetésekkel és gyakorlati tanácsokkal várják a szervezők június 18–22. között. A mottó: „Én is érdekes vagyok”. A tábort Gévai Csilla gyermekkönyv­író, illusztrátor vezeti.


Az Albertfalvi Közösségi Ház augusztus 13–17. között szervezi meg a Tudorka tábort 5–8 éves gyerekeknek. Lesznek itt mozgásfejlesztő, mesepedagógiai, környezettudatosságra nevelő, készség- és képességfejlesztő foglalkozások, társasjátékok, szabadtéri programok. Mindebbe a tanulási nehézségekkel küzdő kisiskolások is bekapcsolódhatnak, Földes Fanni gyógypedagógus segítségével. A gyerekek napi háromszor kapnak egészséges és finom ételt.


Néptáncos és kézműves napközis tábort szervez a gyerekeknek a Fonó Budai Zeneház. A június 18–29. közti programsorozaton az érdeklődők a Dunántúl táncaival ismerkedhetnek, a kézműves foglalkozásokon fával, nemezzel, textillel, bőrrel és kerámiával dolgozhatnak, a tárgyakat a vidékre jellemző motívumokkal, technikákkal díszítik. Július 9–23. között mesehősökké válhatnak a kicsik a Fonóban. A képzőművészeti alkotó napközis tábor témaköre: Az erdő könyve – Kik élnek az erdőben? A résztvevők Wass Albert írásaiból ismerik meg az erdők lakóit. A résztvevők megalkothatják saját erdei könyvüket, filccel, ceruzával és ecsettel, de tárgyakat is készítenek papírból, nemezből, tűzzománccal is.


A Masters SE napközis táborában akrobatikus rock and roll táncképzésen vehetnek részt az alsósok június 25–29. között, minden nap 8–15 óráig. Maradva a sportnál: a Budai Judo Akadémia nyári napközis táboraiban a gyerekek azt is megtanulhatják, hogyan legyenek biztonságban év közben is az iskolában. Egy kimutatás szerint az iskolai balesetek 70 százalékát a rossz eséstechnika és a mozgáskoor­dináció hiánya okozza. A nap első edzése 9 órakor kezdődik, majd szabad foglalkozás, ebéd, csendes pihenő, mentális képzés jön a következő dzsúdó előtt. A foglalkozások délután érnek véget. A dzsúdótábort nyolc turnusban rendezik meg június és augusztus között.


A Szülők Háza nyáron családi napközit szervez: családias környezet, szakképzett pedagógusok, egyéni odafigyelés, érzelmi fejlesztés, nagy kert várja a kicsiket, mindez az EU által elismert, a gyermek és a szülő kiegyensúlyozott kapcsolatát elősegítő Regős-módszer alapján a madárhegyi Szülők Házában is. Az alapítvány három tematikus, kis létszámú csoportot szervez a jelentkezőknek (Kisrigó, Kiskakukk, Kidnest). A Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napköziben nemcsak a gyermekek fejlődését, közösségbe szoktatását segítik, hanem a szülőket is támogatják a „szülővé válásban”, folyamatos beszélgetésekben megismerve őket.

Tehetségtábor Újbudán Újbuda Önkormányzata támogatásával
az Újbudai Pedagógiai Iroda és az Újbudai Tehetségsegítő Tanács intenzív tehetséggondozó tábort szervez Soltvadkerten a XI. kerületi 5-8. évfolyamos tanulók részére. A táborban azok a tanulók vehetnek részt, akik kerületi versenyeken szerepeltek, vagy akik iskolájuktól ajánlást kapnak a részvételhez.
A tábor célja: a különböző tehetségterületen kiemelkedő tanulók számára 6 napos intenzív tehetséggondozó tábor keretében lehetőséget biztosítani érdeklődésük elmélyítésére, ismereteik bővítésére, tehetségük kibontakoztatására a következő területeken:
· képzőművészet · természetismeret · logika · matematika · szín- és drámajáték
Időpont: 2018. augusztus 21–26.
Önkormányzati támogatással a tanulók részére térítendő: 18 000 Ft/fő teljes ellátással, szállással, utazással, szabadidős programokkal, tehetséggondozó foglalkozásokkal, anyag- és eszközköltséggel.
Jelentkezés: a kitöltött jelentkezési lap beküldésével a gyurcso.gyulane@upi.ujbuda.hu e-mail címre.
A jelentkezési lap letölthető: www.ujbuda.hu,
http://kultura.ujbuda.hu/esemeny/esemenyek/tehetsegtabor-ujbudan-0
A jelentkezési lap személyesen átvehető, illetve leadható: 1117 Bp., Erőmű u. 8. II. emelet.
Jelentkezési határidő: 2018. június. 20.
További információ hétköznapokon
8.00-14.00 óráig: 381-0664; 0630-572-3859
Újbudai Pedagógiai Iroda