Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Üzleti Klub volt a B32-ben

Újbuda   |   2017, február 7 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Főként vállalkozókat láttak vendégül a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum és az Újbudai Üzleti Klub közös rendezvényén a B32 Galéria és Kultúrtérben február 6-án. Az eseményen szó volt a kerületvezetés idei terveiről, a helyi vállalkozásokról, aktuális startup pályázatokról, versenyekről és a megváltozott adószabályokról is.

Újbuda az egyik legnagyobb budapesti kerület, lehetőségeit mind az önkormányzat, mind a kerületi vállalkozók és befektetők felismerik. Hoffmann Tamás polgármester ismertette a városrészre vonatkozó legfontosabb idei elképzeléseket, kiemelve közülük az oktatást. Úgy véli, oda kell figyelni az intézmények működésére, hiszen a jövő generációjának felnevelése kulcsfontosságú. A polgármester beszámolt a városfejlesztési tervekről, a Lágymányosi-öbölben rejlő lehetőségekről. Megemlítette, hogy ha Magyarország kapja az olimpia rendezés jogát, abban kiemelkedő szerep juthat a kerületnek.

Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok szerint fontos, hogy az itt élő kreatív fiatalok ne veszítsenek lelkesedésükből, merjék megvalósítani ötleteiket. Ebben különféle pályázatok, startup versenyek és a kerületben működő Spin-Off Klub is segíti őket.

Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára előadásában az újonnan megnyíló lehetőségekről, pályázati felhívásokról, 2017-es adókedvezményekről számolt be. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke a gazdaságélénkítést valamint a munkahelyteremtést és a foglalkoztatást emelte ki. Úgy véli, Budapestet vállalkozásra érdemes várossá kell alakítani. Bacsa László az inkubációs tevékenységet végző Demola Budapest vezetője a nyílt innovációról és további üzletfejlesztési megoldásokról tartott előadást.

H.S.