Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Utoljára látható a 60+ fotókör tárlata a Bölcső utcában

Újbuda   |   2017, május 3 - 12:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzedékek témakörben mutatják be alkotásaikat az újbudai 60+ fotókör tagjai a Bölcső utcai idősközpontban. A csoportos kiállításon mind a 20 aktív tag képi szerepelnek. A csoport hamarosan az új, Kérő utcai programközpontban folytatja alkotótevékenységét.

Újbuda nemzetközi szinten is elismert idősügyi programja nyolc éve biztosít helyet és infrastruktúrát a magánkezdeményezésként indult 60+ fotókörnek. Eredetileg azok ragadtak újra fényképezőgépet, akik korábban már foglalkoztak fotózással. Mára aktívan „kattintgatnak” azok is, akinek régebben erre nem volt lehetőségük, akiknek fiatalabb korukban nem állt módjukban ezt az időigényes, filmtekercsre készülő hobbit kipróbálni. Ők együtt a fotókörben örömmel fedezik fel a digitális fényképezés és utómunka rejtelmeit.

A Bölcső utcai programközpontban május 2-án nyílt kiállításon Toldi Tamás idősügyi referens mondott köszöntőt. Békés Györgyi a fotókör vezetője arról beszélt, hogy a tárlat célja, hogy értéket közvetítsen, ahogy erről szól a fotókör teljes munkássága is. Állítása szerint ez az utolsó tárlatuk a Bölcső utcában, mivel a fotókör is átköltözik a 60+ új központjába, a Kérő utcai programközpontba, ahol szebb, tágasabb és jobban belakható kiállítótér várja őket.

Az eseményen Kodály szerzeményekkel lépett fel az újbudai 60+ Ezüst Kar, amelyet Földházi Pál kísért citerán.

B. Gy.