Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Ünnepeltek az őrmezeiek

Újbuda   |   2014, október 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizennégy éve alapított saját ünnepnapot Őrmező. Az évről-évre népszerűbbé váló Költők parki esemény idén is elmaradhatatlan programja volt az ősznek. A családias rendezvényhez tartozott az ügyességi és szépségversennyel hívogató Kutyajó Fesztivál, volt bográcsfőző verseny és bemutatót tartottak a helyi művészeti csoportok is.

Őrmező ünnepének az a titka, hogy a helyieknek, a helyiekkel csináljuk - mondta Preisinger Éva főszervező, a KULTI igazgatója, aki szerint az esemény nem fesztivál, hanem családi ünnep. Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő szerint Őrmező tízezer lakosát az érdekektől független emberi kapcsolatok és a felhőtlen szórakozás lehetősége vonzza a Költők Parkjába. A programot az elmúlt 14 évben mindig ugyanakkor, ugyanazzal a közösséggel rendezték, az ott élők mindig aktív szervezői, alakítói voltak a eseményeknek.

A színpadon Hoffmann Tamás polgármester sorsolta ki a nyereményeket, a fődíjat elnyerő szerencsés wellness hétvégére utazhat. A polgármester úgy véli, az Őrmezeihez hasonló rendezvények kovácsolják össze leginkább a helyieket.

A programok közül minden alkalommal a Kutyajó Fesztivál iránt legnagyobb az érdeklődés, amelyen a környékbeli ebek szépség- és ügyességi versenyen indulhatnak. A vetélkedő nem titkolt célja, hogy hidat alkosson kutyás és nemkutyás lakók között.

Az újonnan felépített sportpályán játszóház és különféle játékos programok várták a kisebbeket, amíg a felnőttek a főzéssel voltak elfoglalva. Az elmaradhatatlan bográcsfőző versenyen idén is a legízletesebbeket választotta ki a zsűri a rengeteg elbírálásra leadott étel közül.

A nap folyamán tánccsoportok és helyi előadóművészek szerepeltek, este Dobrádi Ákos lépett fel, végül a Country Express zenekar koncertezett. A rendezvényt a tűztáncosok bemutatója zárta.

T.D. - ÚjbudaTV