Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Ünnepeltek a Szent Imre Kórházban

Újbuda   |   2018, június 29 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június 28-án ünnepelték meg a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a Semmelweis-napot, elismeréseket, kinevezéseket adtak át az intézmény munkatársainak. A résztvevőket Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Bedros J. Róbert, a kórház főigazgatója köszöntötte.

Gulyás Gergely biztosította a kerületünkben működő kórház dolgozóit, hogy a kormány folytatja az egészségügy fejlesztését. A következő években tovább emelik a béreket – fejtette ki beszédében a miniszter –, és a munkakörülményeken is javítani kívánnak. Az elmúlt nyolc évben a kormány főként a vidéki intézmények felzárkóztatására fókuszált – mondta a politikus –, de a következő négy évben a fővárosban is jelentős változásokat terveznek az egészségügyi infrastruktúra javítása érdekében. Az Egészséges Budapest Program keretében több beruházás is lesz a fővárosban.

A miniszter kitért arra is, hogy egész Európában kihívást jelent a szakellátáshoz szükséges munkaerő megtartása, ebben a szektorban különösen jellemző a verseny az Európai Unión belül. Gulyás Gergely megköszönte a kórház dolgozóinak, hogy bár külföldön magasabb fizetést kaphatnának, mégis Magyarországon maradtak.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója köszöntőjében emlékeztetett, hogy 2011-ben 970 millió forint volt az intézmény adóssága, amelyet szigorú gazdálkodással másfél év alatt ledolgoztak. Ma az intézmény stabilnak mondható mind gazdaságilag, mind orvosszakmai szempontból - tette hozzá. A főigazgató a centrumkórház megépítését is irányítja és koordinálja miniszterelnöki megbízottként. Fontosnak tartja, hogy a kormány kiemelten kezeli a hamarosan megvalósuló Dél-Budai Egészségcentrumot, amelynek szakmai bázisát a Szent Imre kórház adja.
Az egészségügyi intézmény Semmelweis-napi ünnepségén elismeréseket, főorvosi, adjunktusi kinevezéseket adtak át a dolgozóknak és a legjobb kollektívákat is díjazták. Bedros J. Róbert tolmácsolta Kásler Miklós jókívánságait is, az emberi erőforrások minisztere a kórház két dolgozóját tüntette ki az ünnep alkalmából.

D. B. S.