Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Újra szabadon a tőkés réce

Újbuda   |   2014, augusztus 13 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megszabadították gumikötelékétől Receficét, a Budaörsön, Kamaraerdőn a Kolozsvári utca és a Hosszúréti-patak közti záportározónál élő, postásgumival összekötözött csőrű tőkés récét. Az állatvédők megtették feljelentésüket a rendőrségen.

Ismét béklyómentesen élheti mindennapjait Recefice, a korábban postásgumival átkötött csőrű tőkés réce. A Hír24 stábjának sikerült leszednie a gumit a kacsáról.

A Budaörsi Állatmenhely még vasárnap kapott bejelentést arról, hogy Budaörsön, Kamaraerdőn a Kolozsvári utca és a Hosszúréti-patak közti záportározónál többször feltűnt egy postásgumival megkötözött csőrű tőkés réce. A menhely munkatársai többször is kimentek a helyszínre, hogy befogják a madarat és megszabadítsák a csőrét a gumitól, ám nem jártak sikerrel. A Hír24 stábjának kedden végül sikerült leszednie a gumit a Receficének keresztel kacsa csőréről.

Az állatvédők közösségi oldalukon azt írták, hogy a madár csőrét egy fiatal horgász gumizhatta be büntetésképpen, amiért beleakadt a horgászzsinórjába. Állítólag nem ez az első kacsa, akivel ezt tette, ezért a menhely feljelentést tett állatkínzás miatt az ügyben.

Újbuda

Újra szabadon a tőkés réce