Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Újra megnyílt a Karinthy Könyvtár

Újbuda   |   2019, január 18 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két hónap kihagyás után a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes Könyvtára januártól a megszokott időpontban várja az olvasókat.

Tágas, átlátható terek, barátságos színek és formák, hangulatos világítás és az üvegfalon beérkező természetes fény a belső kert látványával. A Karinthy Könyvtár nemcsak mérete és jó fekvése, hanem barátságos környezete miatt is népszerű az egész kerületben.
A könyveken és folyóiratokon kívül videofilmet, DVD-t, CD-t, CD-ROM-ot, sőt, régi bakelit dzsessz­lemezt is kínálnak. A gyerekeket külön terem várja olvasnivalóval, játékokkal. Az intézményben számítógép és internet is hozzáférhető. A látássérült olvasóknak speciális képernyőolvasó és karakterfelismerő programmal, szkennerrel és fejhallgatóval ellátott gépek állnak rendelkezésre. A mozgásukban korlátozott, idősebb vagy babakocsival érkező olvasók közlekedésének megkönnyítésére múlt év végén liftet alakítottak ki.
Az intézmény programokban is igyekszik mindig megújulni, és helyet adni kulturális, illetve művészeti eseményeknek. Januárban nyílt meg Dévényi Dömötör, az Újbudai Fotókör tagjának kiállítása Újbudai barangolások címmel. A kerület apró rejtett titkait feltáró képek február 22-éig tekinthetők meg az aulában.
(Újbuda)