Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 14. vasárnap, Marcell

Újra itt a sIKERtorna

Újbuda   |   2022, június 28 - 15:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tavaly nyáron debütált foglalkozások célja idén sem változott: korosztálytól függetlenül minél több kerületit megmozgatni hozzáértő edzők vezetésével.

Mi lehet jobb a testnek, mint egy pörgős nyáresti edzés szabad ég alatt, jó levegőn? Semmi – legalábbis, ha minden együtt van a minőségi mozgáshoz. Márpedig az önkormányzat sportikerpárja, Németh Kata és Németh Nóra nyílt szabadtéri edzésein a Bikás parkban hétről hétre bárki számára adottak a feltételek és a lehetőség, hogy sportoljon egy kiadósat.
Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. június első szerdájára szervezte meg az első csoportos órát. Az eső aznap még közbeszólt, egy héttel később azonban már a mozgásé volt a főszerep a park „hátsó füves” részén. A kerületiek által jól ismert Németh Kata és Németh Nóra garancia a sikerre, az ikerpár tagjai korábban kosárlabdában, jelenleg pedig edzőként is a legmagasabb szinten tették le a névjegyüket.
– A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, alapvetően aerobik jellegű tréningeken bárki részt vehet, a gyakorlatok eszközt nem igényelnek, a szervezők polifoamot és vizet is adnak – mondta el Németh Kata. Az idei első alkalmon több mint ötvenen vettek részt, és sem a hangulatra, sem az edzésmunkára nem lehetett panasz.

A nyílt edzések tervezett időpontjai: július 6. 19.30; július 13. 19.30; július 20. 19.30; augusztus 10. 19.00; augusztus 17. 19.00; augusztus 24. 19.00.
További információk a közösségi médiában a sIKERtorna Facebook-eseményénél találhatók.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.