Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Újra felveszem az orvosi köpenyt

Újbuda   |   2021, március 8 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Látva, hogy mekkora a baj az országban, és mennyire elszabadult a járvány, meg kellett hoznom egy fontos és elkerülhetetlen döntést. Én mindig is azt vallottam, hogy aki egyszer orvos lesz, aki ezt a felelősségteljes hivatást választja, az élete végéig orvos marad. Az orvosi eskü a sírig szól. A fehér köpenyt le lehet venni, az emberekért érzett felelősséget azonban soha. Én is orvos vagyok. Az voltam mindig, és az is maradok.

Újbuda polgármestereként a jövő héttől önkéntes orvosként fogok részt venni a védekezésben. Aki ismer, az tudja: orvos vagyok reggel, orvos vagyok este, és orvos vagyok akkor is, amikor polgármesterként az újbudaiakért küzdök. A harmadik hullám úgy hozta, hogy akkor segíthetek a legtöbbet az újbudaiaknak, ha újra felveszem a fehér köpenyt, és orvosként is részt vállalok a vírus elleni küzdelemben. Ezekben az időkben én nem tudok íróasztal mögött ülni, tudom, most orvosként van rám a legnagyobb szükség. Ez az egyetlen helyes döntés orvosként, polgármesterként és európai magyarként is.

Nagyjából a jövő hét közepétől, végétől fogok önkéntes orvosként is dolgozni a Szent Kristóf szakrendelőben a feleségemmel együtt, aki szintén önkéntes segítőként jelentkezett. Azt, hogy pontosan mit fogok csinálni, a rendelőintézet főigazgatója fogja eldönteni, ő látja majd, hol van rám a legnagyobb szükség: ha kell, akkor beszélgetek a betegekkel, ha kell, akkor oltok, ha kell, 12 órában, ha kell, 24 órában. Ezt múlt kedden jelentettem be a kerületi operatív törzs ülésén, így a városvezetés egyik részét sem éri meglepetésként.

Azért teszem ezt, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen a helyzeten, és minél többen megérjük azt, amikor vége lesz ennek az egésznek.

Természetesen folyamatosan tájékozódni fogok az ügyekről, a kerületvezetői feladataim nekem továbbra is az elsők között vannak. Számíthatnak rám!