Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Újra Budapesten a Re-design Vándorkiállítás

Újbuda   |   2015, szeptember 17 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy hétig látható a Re-design kiállítás a Humusz Szövetség házában. A vándorkiállítás anyaga országos turné után Nyíregyházáról érkezett vissza Budapestre és szeptember 16-tól tekinthető meg Újbudán a Saru utcában.

A tavaly év végén meghirdetett Re-design – Gondold újra! alkotói pályázat témája a régi használati tárgyak kreatív újraformálása volt. Ennek során új, egyedi használati tárgyak készültek. Van köztük régi bőröndből átalakított, falra szerelhető könyvespolc, valamint az irodai eszközök kategóriában nyertes colstokból és bádogvödörből összeállított, állítható lámpa. További kreatív alkotások között látható a bőröndből átalakított babaház, re-kutyaetető és pikniktáska, nejlonharisnyából készült bútorhuzat és lámpabúra. Ezeken kívül olyan kisebb irodai re-eszközöket is kiállítanak, mint egy irattartó tejes és cipős dobozokból, vagy lábtörlő használt zoknikból, illetve lámpabúra aludoboz nyitófülekből.

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, valamint a környezeti szemléletformálás részeként az „upcycling” irányzatot népszerűsítse. Az áprilisi pályaművek értékelésénél szempont volt a dizájn, a praktikusság és a használt alapanyagok kreatív felhasználása.

A vándorkiállítás előző helyszínei között szerepelt Pécs, Kecskemét, Nyíregyháza és Szeged is, az utolsó állomás Miskolc lesz. A budapesti program része három re-design workshop, amelyen a látogatók elkészíthetik saját re-design tárgyukat. Ebben segítségükre lesz az Infinity Paper Design, a Maminvent és a Nusenka kortárs művészeti műhely, a díszvendég pedig a környezetvédelem iránt elkötelezett színésznő, Ullmann Mónika lesz.

Re-design Vándorkiállítást szeptember 16-22. között lehet megtekinteni a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.). További információk a kiállításról: www.humusz.hu/redesignkiallitas

Újbuda

Fotó: zoldtrend.hu