Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Újév Újbudán

Újbuda   |   2018, január 12 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületi intézmények vezetőjét köszöntötte újév alkalmából Simicskó István honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő, valamint Hoffmann Tamás polgármester. A politikusok mindketten az oktatás és a közösségépítés eredményeit méltatták.

Hittel, szeretettel végezzék a munkájukat továbbra is, ezzel kívánok önöknek boldog új évet - köszöntötte az újbudai intézményvezetőket Simicskó István honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő. A politikus szerint a küldetéstudat határozza meg azt, hogy valaki milyen emberré válik. - A lelki válsággal teli pragmatikus világban, ahol mindent a ráció ural, a szív háttérbe szorul, a technológia fejlődésével egyre ritkulnak a személyes kapcsolatok, így különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik a közösségépítést választották hivatásul. De ha ezen az úton haladnak, életük során több apró jócselekedetet hajtanak végre, és a szeretet vezérelte látásmódot átadják a jövő nemzedékének, akkor teljesítették földi küldetésüket – fogalmazott Simicskó István.

A közösség fontosságát emelte ki köszöntőjében Hoffmann Tamás polgármester is. Példának hozta fel az év elején megjelent könyvet, amely az Albertfalvi Közösségi Házban gyűjtött recepteket foglalja össze, továbbá a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeit, akik Csajkovszkij Nápolyi táncával nyitották meg az újévi műsort. - Ilyen tehetségek vesznek körül minket, és feladatunk, kötelességünk, hogy felkészítsük, neveljük és tanítsuk őket, hiszen ezek a fiatalok jelentik a jövőt - hangsúlyozta. A polgármester a következő évek céljait is vázolta, a fejlődő és átminősülő területek miatt a jövőben néhány térségben átalakulhat az intézményi háttér. A lakosságszám megemelkedése miatt már idén elkezdődik a gazdagréti óvoda bővítése, ahol az igényeknek megfelelően további 120 gyermek befogadására alkalmas épületrészt alakítanak majd ki.

K. A.