Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Újbudát is érintő közlekedési változások a Széll Kálmán téren

Újbuda   |   2015, december 4 - 15:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 7-én a 18-as, az 59-es, vagy a 61-es villamosok végállomását a Széll Kálmán téri metrókijárati épület mellé, a tér Vérmező úti oldalára helyezi át a BKK. Ezzel együtt megszűnik a Várfok utcai ideiglenes villamos-végállomás. További változás, hogy december 13-ától a 61-es villamos újra a teljes hosszán, a Móricz Zsigmond körtér M és Hűvösvölgy között jár.

Hétfőtől új, ideiglenes végállomása lesz a Széll Kálmán téren a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosoknak. Azaz december 12-éig a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos újra a Széll Kálmán térig jár, a végállomás a metróépület mellett lesz, a 18-as villamos korábbi, Vérmező út melletti végállomásának helyén lesz. Vagyis a jövőben nem lesz szükség a Vérmező utcai kényszerű lépcsőzésre és gyaloglásra, mivel a Várfok utcai ideiglenes végállomás megszűnik.

Várhatóan december 13-ától a 61-es villamos újra a teljes hosszán, a Móricz Zsigmond körtér M és a Hűvösvölgy között jár, az utasoknak nem kell a Széll Kálmán téren átszállniuk a vonal két ága között. Ezzel egy időben visszaáll a 91-es, a 102-es és a 291-es busz forgalmi rendje, amelyet a BKK a 61-es villamos megosztott közlekedése miatt módosított az év elején.

December 7-én este 21:30-tól várhatóan másnap reggelig lezárják a Várfok utca és a Csaba utca torkolatát, mert a térre vezető mozgólépcső beemelését végzik. A forgalomkorlátozás miatt késő este módosul a 21-es és a 21A autóbusz közlekedése, míg a 139-es buszjáratnak nemcsak a késő esti, de az első hajnali indulásit is érinti az útlezárás.

Azaz december 8-án kora reggel, várhatóan 5 óráig a 139-es busz

  • a Gazdagréti tér felé a Széll Kálmán térről a Dékán utca torkolata utáni útszakaszról indul, és a Krisztina körúton éri el megszokott útvonalát, megállva eközben az 5-ös busz Krisztina körúti megállóhelyén is.
  • a Széll Kálmán tér M felé a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit utca útvonalon éri el végállomását, amely ebben az időszakban a Széll Kálmán téren, a Dékán utca torkolata utáni útszakaszon lesz megtalálható.

Újbuda