Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Újbudán is folytatódik a szúnyogirtás

Újbuda   |   2018, július 30 - 13:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

A héten 228 településen és nyolc budapesti kerületben (köztük Újbudán is) írtják a  szúnyogokat - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményéből.

A következő napokban a Csepel-szigeten, a Dráva mentén, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén, Szolnok és Szekszárd térségében, valamint több Vas megyei településen gyérítik a vérszívókat, a munkálatok elvégzését a várható hőség befolyásolhatja. Előfordulhat, hogy egyes településeken el kell halasztani a repülőről történő permetezést, mert a szúnyogok aktivitása a meleg idő miatt a későbbi órákra tolódik, emiatt a légi kezelések hatékonysága csökkenhet. Az esetleg elmaradó munkálatokra a hőség enyhülése után kerülhet sor.
A múlt héten Békés és Csongrád megyében folytattak légi és földi kémiai szúnyoggyérítést. A kezelések egy része a szeles időjárás miatt áttolódott erre a hétre. Székesfehérvárott és Sopronban repülőről permeteztek, a Balaton környékén és Gyöngyösön földi védekezés zajlott. Budapesten, Tolna megyében és Dunaújváros környékén a korábban elmaradt kezeléseket pótolták.
A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés 15 hete zajlik, eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette, összesen 536 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.
A www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítés - írják.

fotó: mti