Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Újbudán folyamatos az egészségügyi alapellátás

Újbuda   |   2020, május 19 - 16:38
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 4-étől kormányrendelet alapján az egész országban újraindították az intézmények az egészségügyi alapellátásokat. Újbudán a járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben sem állt le a betegek ellátása, a Szent Kristóf Szakrendelő és a háziorvosi szolgálat folyamatosan vár mindenkit. Május eleje óta a fokozatosság és óvatosság jegyében bővülnek a rendelések.

A védekezés érdekében kidolgozott szabályok az egészségügyi alapellátások (háziorvosi, gyermek háziorvosi, fogászati), valamint a járóbeteg-szakrendelések működése körében továbbra is érvényesek. Dr. Lehoczky Péter Gábor, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatója elmondta, az újbudaiakat eddig is a fegyelmezettség és a szabálykövetés jellemezte, ennek köszönhetően folyamatos és eredményes volt a betegellátás.

A továbbiakban is a már meglévő és hatékony szabályok érvényesek mind a Szent Kristóf Szakrendelőben, mind pedig a háziorvosi szolgálat területén. A rendelőket csak telefonos egyeztetést követően, a megadott időpontban lehet felkeresni. A háziorvosi és a szakorvosi rendelések ideje, illetve telefonszáma a szentkristofrendelo.hu honlapon megtalálható. A rendelőkben folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást végeznek, a dolgozók vírusölő kézfertőtlenítőt, szükség szerint védőfelszerelést használnak.

– Határozottan érezhető a megnövekedett igény az ellátásra, így a szakrendelő igyekszik a betegforgalmi szükségletek szerint indítani a rendeléseket – mondta a főigazgató. Dr. Lehoczky Péter Gábor azt is kiemelte, hogy bár sikerült lelassítanunk a vírus terjedését, a járvány még nem múlt el, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is figyeljünk egymásra és magunkra, viseljünk maszkot és gumikesztyűt. Kicsit fellélegezhetünk, ám nagyon lényeges az elővigyázatosság.

T. E.

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.