Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

Újbudai tűzoltók nyerték az országos kismotorfecskendő-szerelési versenyt

Újbuda   |   2016, április 30 - 09:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fejér megyei Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kismotorfecskendő-szerelési versenyét április 22-én. Idén az ország tizenkét megyei katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkeztek csapatok, közöttük a címvédő Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról is.

A versenyzőknek egy 1200 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendővel kellett a szerelési feladatokat minél rövidebb idő alatt teljesíteniük. A csapattagok egy része a víz betáplálásán fáradozott, miközben a többiek a tömlőket fektették ki és csatolták össze a kilencvenhat méteres pályán. Ezt követően a sugárvezetőknek a pálya végén található két céltáblához kellett eljuttatniuk a vizet egy-egy sugárcső pontos irányításával. Minden csapat kétszer állt rajthoz, a két futam közül a rövidebb futam eredménye határozta meg a végső sorrendet. Idén is a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerezte meg az első helyet. A győztes XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata több mint 3 másodperccel előzte meg a másodikként végző Hajdú-Bihar Megye csapatát. A harmadik helyezést a Győr-Moson-Sopron Megye csapata vihette haza.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata: Polákovics Tamás tűzoltó zászlós, Józsa Zoltán tűzoltó törzsőrmester, Nagy László tűzoltó főtörzsőrmester, Iván Péter tűzoltó zászlós, Péceli Tamás tűzoltó törzsőrmester, Varga Attila tűzoltó őrmester.

Csapatvezető: Menyhért Tamás tűzoltó alezredes.

Az okleveleket és a serlegeket Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át.

Csapat(fővárosi, megyei katasztrófavédelmi igazgatóság) Időeredmény (másodperc) Helyezés
FŐVÁROS (Újbuda)
26,71 1
HAJDÚ-BIHAR MEGYE 30,09 2
GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE 31,64 3
KOMÁROM-ESZTERGOM 32,78 4
BÁCS-KISKUN MEGYE 34,56 5
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE 34,9 6
SOMOGY MEGYE 36,53 7
TOLNA MEGYE 36,92 8
FEJÉR MEGYE 37,27 9
PEST MEGYE 39,59 10
CSONGRÁD 42,4 11
VESZPRÉM MEGYE 51,47 12

Újbuda