Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Újbudai sikerek a varsói forcitornán

Újbuda   |   2018, október 15 - 12:18Nyomtatóbarát változatSend by email

Második helyen végzett a Don Bosco Katolikus Általános Iskola U12-es futsal csapata a Varsó legkisebb kerületében, Zoliborzban megrendezett versenyen.

Kiváló játékkal második helyezést ért el Újbuda testvérvárosában, Varsó legkisebb kerületében, Zoliborzban egy football tornán a Don Bosco Katolikus Általános Iskola U12-es futsal csapata. A versenyt a tizenegy évesen, a varsói felkelésben 1944 szeptember 29-én elhunyt Jędrus Szwajkert emlékére szervezték.

Az újbudaiak az iskolai sportpálya avatást követő nyitómérkőzést 4-0 arányban nyerték a Wilczki csapata ellen, a második találkozó végeredménye 3-0 volt a Szkola Podstawowa 68 csapata ellen, majd az alapszakasz utolsó meccsén 1-0 a Szkola Podstawowa 65 ellen. Az elődöntőben a Csehországból érkezett FK Motorlet Prahat 0-0 után büntetőkkel múlták felül a XI. kerületiek. A döntőben a Legia Warszawa Football Akademia csapata jobbnak bizonyult, de sok elismerést begyűjtve, emelt fővel és nagypályás megmérettetésből jelesre vizsgázva második helyezettként térhetett haza a Don Bosco csapata.

Az ötödikes Mácsik Konstantin és Tóth Barnabás beszámolója szerint izgulva érkeztek a megmérettetésre. Az első nyertes meccs nyugtatóanhatott a csapatra, amely kapott gól nélkül jutott a döntőig, ahol végül másodikak lettek. - A meccsek között sok program várt mindenkit: lehetett pólót festeni, csocsózni vagy célba lőni is. Fáradtan, de boldogan tértünk haza vasárnap – írták.

A Don Bosco U12-es futsal csapat felkészítő Ludmány Anna és Márkus Ákos tanárok, valamint a Csö-Montage Budapest Futsal Club edzői voltak.