Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Újbudai Pedagógiai Napok a kerületben

Újbuda   |   2020, március 10 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

2008 óta évente visszatérő program a kerületben az Újbudai Pedagógiai Napok. Az Újbudai Pedagógiai Iroda rendezvényének nyitóprogramját március 5-én rendezték meg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében. László Imre polgármester köszöntője után szakmai előadásokra és a Jövő pedagógusai pályázat eredményhirdetésére is sor került, a díjakat Orosz Anna alpolgármester adta át.

XXI. századi gyermek, XX. századi pedagógus címmel hirdette meg szakmai rendezvénysorozatát idén az Újbudai Pedagógiai Iroda, amelyen a mai kor elvárásaira kerestek megoldásokat. László Imre polgármester köszöntőjében felidézte a 2008-ban indult programsorozat első rendezvényét, az első Újbudai Pedagógia Napokat, amely akkor az önértékelésre, az önbecsülésre és a presztízsre fókuszált. Szerinte, ezek nélkülözhetetlenek a jó munkavégzéshez. Kiemelte az elhivatottságot, a mindennapos küldetést. Megköszönte az eddigi erőfeszítéséket, jelezve, hogy az önkormányzat a jövőben is megbecsüli a pedagógusokat, elismeri, támogatja és jutalmazza munkájukat.

Orosz Anna alpolgármester kiemelte: tiszteletre méltó, hogy a pedagógusok képesek megújulni oktatási feladataik érdekében. Megköszönte, hogy kreatívan és a technikai eszközöket alkalmazva keltik fel újabb és újabb generációk figyelmét.

A Jövő Pedagógusai pályázat nyertesei okleveleket és jutalmakat vehettek át, a harmincöt díjazott részt vehet egy harminc órás net-edukációs e-learning továbbképzésen is, a legjobban teljesítő pedagógusok pénzjutalomban is részesültek.
Első helyezést ért el idén Vargáné Golda Luca, az Újbudai Bocskai István Általános Iskola tanára, második helyen Kiss Tibor, a József Attila Gimnázium oktatója, harmadik helyen Spiller András Gábor, a Domokos Pál Péter Általános Iskola pedagógusa végzett.

A díjátadót követően Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, a NAT megújításának miniszteri biztosa tartott előadást a megújuló Nemzeti Alaptantervről, és a résztvevők ezzel kapcsolatos kérdéseire is válaszolt. Végül Vass Vilmos egyetemi docens a kreativitás pedagógiájáról értekezett az Újbudai Pedagógiai Napok résztvevőinek.
Az eseményen részt vett az önkormányzat köznevelési és kulturális bizottsága részéről Görög András elnök, és Jankó István alelnök, valamint a Dél-Budai Tankerületi Központ igazgatója Hományi Tamás Márton, és szakmai vezetője Laucsek István is.