Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Újbudai Ősz 2018

Újbuda   |   2018, augusztus 1 - 10:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudai Ősz 2018 Szabadtéri rendezvények

Augusztus 26., vasárnap – 7. Kelenföldi Lecsófesztivál

Albert utca 26. (Óvoda kert)

Kézműves programok, ugrálóvár, Csodavilág gyermekzenekar várja a kicsiket, mialatt a Kelenföld legjobb lecsója vándorkupáért főznek a felnőttek. A színpadon a MENTE néptáncosai, Gál Csaba Boogie, a Pedrofon zenekar és sztárvendége, Ed Philips gondoskodik a szórakoztatásról.

Szeptember 1., szombat – 30. Gazdagréti Halászléfőző verseny

Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti park

A legfinomabb halászléket díjakkal is elismerő hagyományos bográcsozás mellett csillámtetoválás, halas játékok, zenés kívánságnap Bényi Ildikóval, Zoltán Erika koncert gondoskodik a kellemes időtöltésről. Az este pedig a retrótól napjainkig tartó zenés időutazással, az Arató videodiscoval zárul!

Szeptember 8., szombat – Válassz Sportot Újbudán!

Sport11 Sport, Szabadidő és Rendezvényközpont

Közel negyven sportág, több mint 70 egyesületi szakosztály mellett versenyek, látványos sportbemutatók várják a látogatókat.

Szeptember 9., vasárnap – Őszköszöntő fesztivál

Bikás Park

A fergeteges szórakozást változatos programok, koncertek garantálják. Lesz ugrálóvár, kézműves foglalkozások, szüreti fajátékok és a kedvelt pecsétgyűjtő játék, melynek helyszínei izgalmas tanórákhoz igazodnak, a résztvevők bizonyítványt kapnak! Szárfellépők: Opicz Barbara, LGT Zenevonat. Bővebb információ: www.ujbuda.hu

Szeptember 15., szombat – Őrmező Ünnepe

Költők Parkja

Ízig-vérig fesztivál tíztől-tízig! Kihagyhatatlan egész napos buli főzőversennyel, családi programokkal, koncertekkel, este tűztánccal és fergeteges utcabállal, ahol a Harmadik figyelmeztetés színészzenekar adja a talpalávalót és a show műsort. Izgalmas dolgok várják a kicsiket és nagyokat: mesejátékok, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár, zenés programok sora, a bátraknak rekeszmászás, csúzlizda és bábautomata, hűtött italok, finom falatok, bambi, zizi, körhinta.

Szeptember 16., vasárnap – 4. Újbudai EgészségPart

Feneketlen-tó partja

A hagyományteremtő esemény folytatódik az egészség jegyében! Egész napos családi programokkal várnak mindenkit; sztárfellépők, gyermekszínház, számos játék, edzések, gyermekjóga és szűrővizsgálatok teszik emlékezetessé a napot. Sport, egészség, szórakozás! www.egeszsegpart.com

Szeptember 22., szombat – Pajkos utcai Vigasságok

(Andor utcai kereszteződésnél)

14 órától az Egységben az egészség! jegyében ismét pajkos programok kicsiknek és nagyoknak. Lesz kézműves foglalkozás, játszó sziget, falmászás. A jó hangulatot emellett több koncert és az esti utcabál is garantálja.

Szeptember 22., szombat – Közlekedésbiztonsági Nap

Bikás Park

14-20 óráig szórakoztató vetélkedőkkel bővíthetik a gyermekek közlekedésbiztonsági ismereteit; köztük KRESZ park, ügyességi játékok, vezetéstechnikai játék, láthatósági sátor, szimulátorok, részeg szemüveg. Mini koncertek, fényjáték, Őrangyal táncprodukció is emelik a hangulatot.

Szeptember 29. - 30. – Szent Mihály napi búcsú Albertfalván

A több évtizedes múltra visszatekintő, a templom védőszentjéhez kapcsolódó rendezvényt az Albertfalvi Keresztény Társaskör szervezi.

Október 6., szombat – Kelenvölgyi Ezerjó

Kelenvölgyi Közösségi Ház

Egy igazi szüreti időszakhoz kapcsolódó fesztivál, ahol a boros étkek készítése mellett a gyerekek is jól szórakozhatnak egész nap; lehet íjászkodni, táncolni, kézműveskedni, gondtalanul játszani. Délután a lovaskocsis felvonulást a lovashuszárok teszik emlékezetessé, majd minden korosztálynak izgalmas programot ígérnek a koncertek. Az Ethno Sanzon sajátos, népzenei alapú, de egészen mai, sanzonos hangzású dalait meg kell hallgatni!

A rendezvényekről folyamatosan frissülő információkat az Újbuda újságban és a www.ujbuda.hu oldalon találhat.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!