Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Újbudai éremeső a Kyokushin Karate Diákolimpián

Újbuda   |   2014, május 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Jól szerepeltek az újbudai karatésok a sportág legfontosabb tavaszi gyerekversenyén, a Kyokushin Karate Diákolimpián. A döntőben 17 újbudai versenyző léphetett a küzdőtérre, a tatamin végül 3 ezüst és 2 bronzérmet sikerült elérniük.

Csaknem 650 indulója volt az idei Kyokushin Karate Diákolimpiának. Az újbudaiak az elődöntőn nyújtott eredmények alapján 17 harcost küldhettek a döntőbe, ahol nagyon erős mezőnyben szereztek 3 ezüst és 2 bronzérmet. A versenyzők idén már a felsőoktatási felvételi többletpontokért is harcoltak.

Részletes eredmények:

Formagyakorlat:
• Lestál Fanni 2. helyezett (Serdülő lány kategória)

Küzdelem:
• Herendi Gréta 2. helyezett (Gyerek I. lány 35 kg)
• Kupecz Bernadett 3. helyezett (Serdülő lány +58 kg)
• Fris Norbert 2. helyezett (Serdülő fiú 42 kg)
• Pozsonyi Tamás 5-8. helyezett (Serdülő fiú 50 kg)
• Milus Kíra 3. helyezett (Junior lány 55 kg)

A helyezést el nem ért versenyzők:
Gergely Henrietta, Pozsonyi Péter, Matuz Ágnes, Szeitz Adrienn, Vikukel Máté, Török Dominik, Veres Kámen, Borhegyi Veronika.

Váczi Zoltán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Streetball kupa Gazdagréten  

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Újbudai Streetball Fesztivál, melynek első állomása Gazdagrét volt a május 14-ei hétvégén. A viadalon nyolc csapat vett részt kettő korosztályban, és a nyárias napsütésben igazi közösségépítő, öröm kosárlabda zajlott a pályákon. A második állomás Őrmezőn volt, május 22-én, és a sorozat a Bikás parkban zárul május 29-én. A rendezvény szervezői Újbuda Önkormányzata, a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár, és az Újbuda Sportjáért. A streetball­sorozat fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.