Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Újbudai delegáció járt Zoliborzban

Újbuda   |   2017, február 10 - 09:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

A családok helyi támogatórendszerének jó gyakorlatai és fejlesztési tervei megismerésére szervezett konferenciára kapott meghívást lengyelországi testvértelepülésétől, Varsó Zoliborz nevű kerületétől Újbuda Önkormányzata.

A kétnapos tanácskozáson többek között szó volt az idősellátásról Zoliborzban és Újbudán, a nehéz helyzetben élő gyermekek és családjaik felkarolásáról, a szabadidő, illetve a tanulás támogatásáról, a családok helyi szociális életbe történő bekapcsolásáról, a szociális háló kiszélesítéséről. Az esemény résztvevői megismerkedtek Újbuda Önkormányzatának társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, „Esélyek utcája” című programjával is. A XI. kerületi szakemberek emellett felkeresték és megismerték a varsói városrész egyik napközbeni gyermekellátó centrumának munkáját.
Krzysztof Bugla, Zoliborz polgármestere külön fogadta a magyar delegációt. A megbeszélésen hangsúlyozta, szeretnék, ha a testvérvárosi programok során a két kerület lakossága is részesülne az együttműködés előnyeiből. Újbuda javasolatot tett és segítséget kínált, ahhoz, hogyan keressünk pályázati forrásokat egy csereprogramhoz az idősek és a hátrányos helyzetű családok gyermekei számára, továbbá az 50+-os vállalkozást indítók között, illetve hasznos lenne megismerni egymás jó gyakorlatait a fogyatékos embertársainkkal kapcsolatos szemléletformálás, integráció és foglalkoztatás témakörökben is.
Krzysztof Bugla, Zoliborz polgármestere, Csirszka Zita tanácsadó, Szepesfalvyné Magassy Márta, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője, Nemesné Bérczi Szilvia jegyzői igazgató helyettes, Roman Krakowski, a képviselő-testület elnöke, Baráth Andrea esélyegyenlőségi munkatárs, Alicja Żardecka, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője, Golon Bozena, a Közjóléti Centrum igazgatója, Katarzyna Maslowska, a Kulturális Osztály vezetője

A konferencián Nemesné Bérczi Szilvia jegyzői igazgatóhelyettes, Baráth Andrea esélyegyenlőségi munkatárs, Szepesfalvyné Magassy Márta, az Újbudai Szociális Szolgálat intézményvezetője, valamint Csirszka Zita tanácsadó vett részt a Polgármesteri Hivatalból.

Újbuda