Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Újbuda vezetése a beérkezett pályázatok ismeretében nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását

Újbuda   |   2022, január 14 - 09:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dr. László Imre közleménye:

Az újbudai képviselő-testület következő ülésén azt fogom javasolni, hogy nyilvánítsuk eredménytelennek a Kelenföldi városközpont értékesítésére kiírt pályázatot, miután a beérkezett pályamunkák egyike sem volt összhangban a környéken élők elmúlt hónapokban megfogalmazott elvárásaival. Erről ma az újabb, civilekkel folytatott párbeszéd alkalmával értesítettem is az érintetteket, akikkel a kezdetektől – publikáltan, visszakereshetően – folyamatosan egyeztettünk.
A többségében a főváros tulajdonában lévő Kelenföldi városközpont felújítása és átalakítása szükséges lenne. Mindazonáltal felkértük a főváros vezetését, hogy a módosított Kerületi Építési Szabályzatnak (KÉSZ) elfogadásáig tekintsen el az értékesítés újabb meghirdetésétől. Újbuda képviselő-testülete tavaly decemberi határozata alapján a lakosság és az érintett vállalkozások bevonásával felgyorsítom a Kelenföldi városközpont területére érvényes KÉSZ 1. ütemének felülvizsgálatát.
Annak érdekében, hogy a lakók elvárásai a lehető legnagyobb mértékben érvényesüljenek az új szabályzatban, törekszünk a minél alacsonyabb beépítési intenzitásra és a nagyobb zöldfelületi arányra, valamint a lakosság számára szükséges kereskedelmi szolgáltatások folyamatos elérhetőségére.
2021-ben ismét megtapasztalhattuk, hogy egy alapvetően jó szándékú elképzelésről is milyen egyszerűen lehet félretájékoztatni a kerület lakosságát. Ehhez nagyon értenek a helyi Fidesz-KDNP-s képviselők. A Kelenföldi városközpont ügye is annak példája, hogy egy alapvetően hasznos törekvés, amely szerint fel kellene újítani ezt a mostanra korszerűtlenné és rossz állapotúvá vált ingatlanegyüttest, a hamis információk közlésével politikai hangulatkeltés áldozata lesz. Újbuda továbbra is kiáll a kerületiek érdekeiért!
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.