Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Újbuda lesz pár napig a Kárpát-medence közepe

Újbuda   |   2015, február 19 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 5–7. között hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A tornára felkért védnökök között Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, valamint az MLSZ kötelékéből Nyilasi Tibor, dr. Mezey Barna, az ELTE rektora és prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke is szerepel.

Újbuda patinás sportegyesülete, a BEAC hatodszorra csábítja a határon túli egyetemek csapatait az ELTE Sportcsarnokba egy kétnapos futsaltornára. A 16 részt vevő gárda között idén két újonc is szerepet kap: először köszönthetjük a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatóit.

Idén is láthatjuk játszani a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapatát, Kolozsvárról két együttes is harcba száll majd, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek majd meg a tornán.

A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai vesznek majd részt a VI. KEK-en. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a KEK döntője előtt másodszor mérkőznek meg az ország legjobb Cheerleader csapatai is. A II. Cheer MEFOB-on csinos pompomlányok látványos koreográfiával gondoskodnak majd a jó hangulatról és szállnak harcba az országos bajnoki címért. Az eseményről bővebb információkat a kek.elte.hu, illetve a KEK FB-oldalán találhatnak az érdeklődők.

A torna kiemelt célja, hogy a részt vevő felsőoktatási intézmények támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén Kárpátalja és a Vajdaság után a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A rendezvény természetesen ingyenes lesz, minden futsal-, cheerleading- és sportszeretőt szeretettel várnak a szervezők március 5. és 7. között az ELTE BEAC Sportcsarnokában (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10./B)

Újbuda

FELHÍVÁS!

A KEK résztvevői, támogatói és szervezői idén is összefognak egy nemes cél érdekében: a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ számára gyűjtenek sportfelszereléseket. A rendezők március 5-éig a ELTE műfüves pályáin (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10./A), a rendezvény ideje alatt pedig a ELTE Sportcsarnokban várják a felajánlásokat (sportfelszereléseket, sportruházatot, labdákat, ütőket stb.)

További információk a kek.elte.hu weboldalon!