Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Újbuda képviselőinek és polgármesteri vezetésének közös nyilatkozata

Újbuda   |   2020, július 27 - 13:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Mi, Újbuda képviselői és polgármesteri vezetése demokrataként hiszünk az emberek egyenjogúságában, az emberi méltóság egyetemességében. Elutasítjuk a diktatúrák és önkényuralmi rendszerek emberiesség elleni cselekedeteit, azokkal semmilyen közösséget nem vállalunk.

Meggyőződésünk, hogy az emberiség ellen elkövetett bűnök történelmi megítélése egyértelmű és nem relativizálható.

Ezen elveket Újbudáért végzett munkánk során a múltban és a jövőben is tiszteletben tartjuk.

Egyúttal felkérjük a helyi Fidesz-KDNP politikusait, hogy vegyék ki a részüket a munkából, ne a botránypolitizálást folytassák, hanem segítsenek a kerület ügyeit előrébb vinni.

Simicskó Istvánt pedig arra kérjük, hogy a kerület egyik országgyűlési képviselőjeként és a KDNP parlamenti frakciójának vezetőjeként vesse latba befolyását és szerezze vissza az általa is képviselt újbudaiak számára azt a több milliárd forintot, amellyel a kormány idén és jövőre meg kívánja károsítani a főváros legnagyobb lélekszámú kerületének lakosságát.

Dr. László Imre, polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Barabás Richárd alpolgármester, Bába Szilvia frakcióvezető, Dr. Bács Márton képviselő, Bedő Dávid képviselő, Budai Miklós képviselő, Daám Alexandra frakcióvezető, Erhardt Attila képviselő, Görög András frakcióvezető, Hintsch György alpolgármester, Keller Zsolt képviselő, Kreitler-Sas Máté képviselő, Németh Gyöngyvér Valéria képviselő, Orosz Anna alpolgármester, Rádi Károly képviselő, Tóth Márton képviselő, Varga Gergő frakcióvezető

Újbuda, 2020. július 27.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.